Ingezonden persbericht

QAD benoemt Michael Lodato tot Chief Marketing Officer

Nieuwe functie onderstreept groeiambities van QAD

Hoofddorp, 23 april 2002 - QAD, leverancier van collaborative commerce-oplossingen voor productiebedrijven, heeft Michael Lodato benoemd tot Chief Marketing Officer. In deze functie, die nog niet eerder bestond, is Lodato verantwoordelijk voor corporate marketing, product marketing en activiteiten op het gebied van strategische allianties en salestrainingen. Hij zal direct rapporteren aan Karl Lopker, Chief Executive Officer van QAD.

"QAD heeft een sterke positie binnen verticale markten, een hoge klanttevredenheid en interessante nieuwe technologieën in de pijplijn", zegt Lopker. "Michael Lodato herkende direct de mogelijkheden van deze elementen. Daarnaast zal zijn werkervaring bij marktbepalende bedrijven nieuw leiderschap, energie en creativiteit toevoegen aan ons managementteam."

Michael Lodato, 37 jaar, bekleedde senior marketing- en alliantiefuncties bij verschillende technologiebedrijven. Tot voor kort was hij Vice-President Marketing & Market Development bij DigitalThink, Inc., een toonaangevende leverancier van e-learning-oplossingen.
Daarvóór was Lodato als Senior Director Product Marketing verantwoordelijk voor de Sales Force Automation-productlijn van Siebel Systems. Als Senior Director of Strategic Accounts bij Siebel was hij verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van allianties met grote consultancyorganisaties, wat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het succes van Siebel. Eerder vervulde Lodato uiteenlopende managementfuncties bij Sybase en KPMG. Lodato studeerde Managementwetenschappen aan de University of California.

"De mogelijkheden van QAD zijn een droom voor marketing professionals", zegt Lodato. "QAD heeft een groot aandeel in de marktsegmenten waarin het bedrijf actief is, een zeer loyale groep klanten, een krachtige marktpositie en interessante nieuwe producten. Deze onderdelen vormen een solide marketingplatform."

Een foto van Michael Lodato is verkrijgbaar via Fleur van der Haar van Lammers van Toorenburg PR, tel. 030 - 65 65 070.

Over QAD
QAD levert waardevolle oplossingen voor collaborative commerce, waarmee internationale ondernemingen hun uiteenlopende zakelijke processen kunnen synchroniseren en hun marktpenetratie kunnen vergroten. AT&T, Coca-Cola, Ford, Ingersoll-Rand, Johnson & Johnson, Quaker en Unilever zijn slechts enkele van de ruim 5.000 ondernemingen, verspreid over 86 landen, die gebruikmaken van QAD-producten. Leverbaar in 26 talen, ondersteunen de QAD-oplossingen de bedrijfsprocessen van industriële ondernemingen in de sectoren automotive, consumentengoederen, elektronica, levensmiddelen en dranken, en industriële en medische apparatuur. Meer informatie is te vinden op internet: www.qad.com