Kodak introduceert EasyShare LS420 Digitale Camera

Combineert stijl met eenvoud - wordt slechts in een beperkt aantal geproduceerd

Fraaie EasyShare LS420 biedt de mogelijkheid om opnames op de camera te markeren voor afdrukken en video-opname

Vianen, 23 april 2002 - Kodak lanceert de Kodak EasyShare LS420 Digitale Camera, een stijlvolle 2,1 megapixel (MP) camera die is ontworpen als een lifestyle-accessoire, met eenvoud als een van de belangrijkste kenmerken. De LS420 maakt deel uit van het Kodak EasyShare Systeem, waarmee consumenten met één druk op de knop foto's kunnen overzenden naar de computer, afdrukken en e-mailen. De camera wordt slechts in een beperkt aantal geproduceerd en wordt geleverd met een EasyShare Camera Dock, draagtas en oplaadbare batterij. De LS420 is vanaf medio mei verkrijgbaar bij Dixons tegen een adviesverkoopprijs van EUR 449 (incl. BTW).

De LS420 is de kleinste digitale Kodak-camera tot nu toe en past gemakkelijk in een jaszak of een kleine handtas. De aluminium camerabody weegt 160 gram en levert foto's van een hoge kwaliteit op, die dankzij de resolutie van 2,1 megapixels kunnen worden uitvergroot tot een formaat van 25 x 20 cm. De camera beschikt over een glazen, a-sferische lens, traploze 3x digitale zoom en Kodak Colour Science-technologie. Met de LS420 kunnen consumenten tevens videoclips opnemen en is het mogelijk om opnames reeds in de camera te markeren, zodat ze automatisch worden afgedrukt wanneer de camera in de EasyShare Camera Dock wordt geplaatst.

Gebruiksgemak en topkwaliteit foto's
Met de kleine 5-weg joystick kunnen gebruikers van de EasyShare LS420 gemakkelijk hun opnames bekijken en markeren. Met de nieuwe Print-knop* kunnen foto's van tevoren worden gemarkeerd om af te drukken, waarbij ook het aantal afdrukken kan worden opgegeven. Wanneer de camera in het docking station wordt geplaatst, hebben gebruikers de keuze om de opnames af te drukken op de eigen inkjetprinter, of via een digitale fotoservice, bijvoorbeeld voor fotoprints op Kodak fotopapier via www.dixons.nl.

De LS420 beschikt standaard over 8 MB intern geheugen en een slot voor een optionele MMC/SD-geheugenkaart. De camera is snel klaar voor gebruik en er kunnen in een hoog tempo foto's mee worden gemaakt. De oplaadbare batterij van de camera heeft een zeer lange levensduur, zodat één acculading goed is voor het opnemen van 250 foto's of 60 minuten aan video.

Met de videofunctie van de EasyShareLS420 kunnen gebruikers videoclips opnemen en bekijken. De camera beschikt over een ingebouwde microfoon en consumenten kunnen de opgenomen clips bekijken via hun PC of de TV en ze dan via e-mail delen met vrienden en familie.

Het Kodak EasyShare Systeem
Net als alle Kodak EasyShare camera's, wordt de LS420 geleverd met eenvoudig te installeren Kodak Picture Software voor het afdrukken van foto's in topkwaliteit thuis op een inkjetprinter. De 'One Touch to Better Pictures'-functie van de software zorgt er voor dat de kleuren van de foto automatisch worden geoptimaliseerd voor de geïnstalleerde printer, en stelt de optimale printerinstellingen in voor het afdrukken op Kodak Premium en Ultra Picture Paper. Naast het afdrukken van foto's thuis, biedt de software ook de mogelijkheid om afdrukken te bestellen via Internet.

Met de EasyShare LS420 Camera Dock kunnen foto's met één druk op de knop van de camera naar de computer worden overgezonden. De Camera Dock zorgt er ook voor dat de batterijen van de camera automatisch worden opgeladen, zodat deze altijd klaar is voor gebruik.


* Vereist optionele MMC/SD-geheugenkaart



Ingezonden persbericht