Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Week van de Zee zegt het met muziek : Provinciale dienst Natuur- en Milieueducatie brengt cd uit in het kader van Week van de Zee
Brugge, 23/4/2002
Zoals elk jaar organiseert de provinciale dienst voor Natuur- en Milieueducatie de "Week van de Zee". Onze kust is immers meer dan zon en strand tijdens de vakantiemaanden. Met interessante evenementen en schoolactiviteiten wordt aangetoond dat zee, strand, duin en polder een boeiend geheel van mooie landschappen vormen.

Zeeliedjes - Zeegeluiden - Klankenpad - CD Wat zegt je de zee?

De Week van de Zee is een feest. Bij deze uitbundigheid horen liedjes en gezang. Speciaal voor dit jaar maakte de Provincie een aantal leuke, inhoudelijk sterke, kinderliedjes rond het thema "Zee". De nummers werden professioneel en op maat van het onderwijs op cd gezet.

Niet alleen de liedjes, ook geluiden van de zee en een klankenpad over de biotopen duin, strand en zee, zijn op cd opgenomen. Tijdens het veldwerk kunnen de kinderen er muzisch mee aan de slag. De bijhorende brochure biedt naast de liedjesteksten ook de bijhorende partituren en een pak tips om dit in klas creatief aan te pakken.

Provinciebestuur West-Vlaanderen, Koning Leopold III-laan 41 8200 Sint-Andries
Telefoon: 050/40.74.10, fax: 050/40.74.00, e-mail: hans.vandenberghe@west-vlaanderen.be