Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Campagne Webtoegankelijkheid: Provincie wil websites ontsluiten voor personen met een visuele handicap Brugge, 22/4/2002
Het Internet raakt steeds meer ingeburgerd en lijkt dé ideale informatiebron voor iedereen. Maar bij nader toezien is deze webinformatie niet steeds even toegankelijk voor elkeen. Ondanks het feit dat er informaticamiddelen voor handen zijn om informatie te ontsluiten voor personen met een visuele handicap, blijft het merendeel van de websites ontoegankelijk voor blinden of slechtzienden.
De Provincie West-Vlaanderen wil een voortrekkersrol op zich nemen om hieraan iets te verhelpen: énerzijds door de eigen website onder de loep te nemen en anderzijds door de gemeenten te sensibiliseren en te ondersteunen op vlak van webtoegankelijkheid. In het kader van het afgesloten convenant met het Vlaams Ministerie van Gelijke Kansen zet het Provinciaal Steunpunt Toegankelijkheid West-Vlaanderen samen met Blindenzorg Licht en Liefde vzw de campagne "Webtoegankelijkheid" op de sporen. Op basis van de resultaten van een screening zullen concrete adviezen geformuleerd worden op maat van elke website.