Kodak lanceert nieuwe, zeer compacte digitale camera in beperkte oplage

Kleine en fraai vormgegeven EasyShare LS420 camera kan ook videoclips opnemen en zelfs 's nachts foto's nemen

Vianen, 23 april 2002 - Kodak lanceert de nieuwste en kleinste camera in de EasyShare-reeks: de LS420. Deze stijlvol vormgegeven camera is ongeveer zo groot als een mobiele telefoon en zal slechts in een beperkte oplage geproduceerd worden.

De LS420 is de kleinste digitale Kodak-camera tot nu toe en past gemakkelijk in een jaszak of een kleine handtas. De stijlvolle camerabody weegt minder dan een gemiddelde mobiele telefoon en levert foto's op die kunnen worden uitvergroot tot een formaat van 25 x 20 cm. De camera beschikt over een traploze 3x digitale zoom, voor wie close-ups wil maken van zijn of haar onderwerp.

Een andere bijzondere eigenschap van de EasyShare LS420 is de nachtopname-modus, waarmee foto's gemaakt kunnen worden in het donker of bij weinig licht. Zowel het onderwerp als de achtergrond komen duidelijk op de foto en hiermee kunnen bijvoorbeeld 's avonds opnames gemaakt worden, of binnenshuis in ruimtes waar geen flitslicht gebruikt kan of mag worden.

Met de EasyShare LS420 Camera kunnen ook videoclips worden opgenomen. De camera beschikt over een ingebouwde microfoon en consumenten kunnen de opgenomen clips bekijken via hun PC of de TV en ze dan via e-mail delen met anderen. Gebruikers kunnen nu ook hun favoriete foto's al op de camera markeren met de nieuwe Print-knop*, waarna deze opnames automatisch worden afgedrukt zodra de camera in het docking station wordt geplaatst. Daarbij krijgen gebruikers de keuze tussen afdrukken op de eigen inkjetprinter, of via de digitale fotoservice van Dixons (www.dixons.nl).

De LS420 is snel klaar voor gebruik en is altijd opgeladen dankzij de EasyShare Camera Dock. De oplaadbare batterij van de camera heeft een zeer lange levensduur, waarmee langer foto's of video's gemaakt kunnen worden. Op één acculading kunnen 250 foto's of 60 minuten aan video worden opgenomen. Naast de timer-opname (om zelf ook eens op de foto te komen) is de LS420 in staat om zeer snel achter elkaar een reeks foto's te nemen, zodat geen moment verloren hoeft te gaan.

Deze 'limited edition' digitale camera wordt geleverd met een eigen EasyShare Camera Dock, draagtas en oplaadbare batterij. De Kodak LS420 camera is uitsluitend verkrijgbaar bij Dixons. De camera ligt vanaf medio mei in de winkel, tegen een adviesverkoopprijs van EUR 449 (incl. BTW).


* Vereist een optionele MMC/SD-geheugenkaart