Amsterdam RAI

Intertraffic 2002
19 apr 2002

Bezoekers komen uit een recordaantal landen

INTERTRAFFIC AMSTERDAM 2002 SCOORT MEER BEZOEKERS EN KRIJGT HOGE WAARDERING

De tweejaarlijkse vakbeurs Intertraffic, die van 15 tot en met 18 april 2002 in Amsterdam RAI werd gehouden, heeft de lijn van de afgelopen jaren moeiteloos voortgezet. Ofwel, meer exposanten showden hun producten aan een wederom gestegen bezoekersaantal. Die bezoekers waren zeer te spreken over de beurs en het expositieprogramma. Bij Intertraffic 2002 werden 23.741 bezoekers geregistreerd, zij kwamen uit liefst 100 landen; in 2000 waren er 22.462 bezoekers. Voor de eerste keer waren er meer dan 600 exposanten (640), waarmee de groei - in 1998 en 2000 respectievelijk 460 en 566 exposanten - sterk is voortgezet.

Intertraffic 2002 was de 16de editie van de grootste vakbeurs voor verkeers- en vervoers-infrastructuur. Met primeurs en nieuwe initiatieven zoals de Innovation Award, het Rail & Tunnel Paviljoen en een breed congres- en workshopprogramma benadrukte de beurs de toonaangevende positie. Interessante nevenactiviteiten en een bedrijfsbezoek aan het Traffic Information Center waren een goede aanvulling op het expositieprogramma.
"Wij weten inmiddels dat een beursbezoek sec niet meer volstaat," zegt Product Manager Sebas van den Ende. "Grote congressen en workshops hóren bij een internationale beurs. Dit jaar waren wij verheugd met de bijeenkomsten van ITE, ANWB, SWOV, CROW, NSVV en Europoint. Deze bieden met die andere activiteiten een prachtig totaalprogramma. En naar een evenement dat dit biedt, komen de mensen graag."

Drukte van belang
In het bezoekersonderzoek scoort Intertraffic uitstekend. Opvallend is het aantal landen, want er zijn registraties uit 100 landen: een record! Van de 23.741 bezoekers komt meer dan de helft uit het buitenland. Er zijn meer bezoekers die uit meer landen komen en ook het waarderingscijfer is hoger dan bij de vorige editie, namelijk gemiddeld een 7,5.
Van de bezoekers werkt 35% bij een overheid en 55% bij een particulier bedrijf. Van alle bezoekers was 55% (mede)beslisser en bijna éénderde adviseur. Onderwerpen die hoog scoren zijn 'Parking', 'Road Markings', 'Road Safety', 'Traffic Control' en 'Traffic Detection'. Voor bijna de helft van de bezoekers was het hun eerste bezoek en van alle bezoekers kwam éénderde met concrete aankoopplannen naar Amsterdam. Ongeveer 15% van de bezoekers bezocht één of meer congressen of workshops. Voor meer dan 90% voldeed de beurs aan de verwachting of werd als beter dan dat beoordeeld.

Op Intertraffic 2002 werd de eerste Intertraffic Innovation Award uitgereikt. Nadat de vakjury uit 60 inzendingen tien producten had genomineerd, werd het Tele Traffic System van Holophane (Frankrijk) tot winnaar gekozen. Tegelijk met Intertraffic werd de BouwRAI georganiseerd. In het kader van beide beurzen was er het congres Urban Development; hier werd de nieuwe beurs Urban Planning 2003 aangekondigd. Van den Ende tot slot: "De laatste jaren ontwikkelt Intertraffic zich met afgeleide beurzen sterk in het buitenland. De eerstvolgende is Intertraffic Asia, van 12-14 juni 2002 in Thailand. Voor onze nieuwe beurs in Mexico in 2003 bestond nu al volop belangstelling en tijdens de afgelopen dagen hebben zich meerdere bedrijven voor deze beurs ingeschreven."

Amsterdam, 19 april 2002

---

----------------------------------------------- Noot voor de redactie /