Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 23 april 2002

Op dinsdag 23 april 2002 heeft het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel diverse sectoren en deelsectoren bezocht tijdens een eerste kennismakingsronde door het gemeentehuis. In de eerste reguliere vergadering zijn onder andere de volgende besluiten genomen:

Plan van Aanpak Support

Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft 16 gemeenten, waaronder de gemeente Capelle aan den IJssel, uitgenodigd voor 1 mei 2002 een meerjarenplan Preventie van marginalisering van kinderen/jongeren uit etnische minderheidsgroepen te ontwikkelen. Het college heeft ingestemd met dit plan van aanpak en daarmee met het aanvragen van
1.417.000 euro subsidie bij het ministerie. Het college neemt de inspanningsverplichting op zich om bij de behandeling van de voorjaarsnota/begroting 2003 de raad voor te stellen bij zijn afwegingen activiteiten te betrekken die in het kader van het Plan van Aanpak Support kunnen worden aangemerkt als preventieactiviteiten.

Beroepschrift
Beroepschrift van de Vereniging Parkmanagement Rivium tegen de ongegrondverklaring van haar bezwaar tegen de weigering van de vergunning voor de plaatsing van (vier) automatische slagbomen aan de Noord en Zuidzijde van de Rivium Boulevard.

Het college zal in week 17 een verweerschrift indienen bij de president van de rechtbank.
Het college is van mening dat de plaatsing van de slagbomen het doelmatig en veilig gebruik van de Riviumboulevard zal/zou verminderen en overlast veroorzaken voor gebruikers van in de buurt gelegen panden. Bovendien is een afsluiting in strijd met de wegenverkeerswet omdat het een openbare weg is.

Materiële vaste activa AVR

Het college is in principe akkoord gegaan met het voorstel van AVR om de levensduur van materiële vaste activa te verlengen en dit te verwerken in de jaarrekening 2001 van AVR. Het daarmee gepaard gaande financiële voordeel van 126,3 miljoen euro wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders bij wijze van extra dividend. Het voordeel voor Capelle bedraagt circa 1,5 miljoen euro. Dit bedrag zal in vijf jaar tijd worden uitgekeerd via het egalisatiefonds. Enkele aanvullende vragen van het college zal AVR op korte termijn beantwoorden.

Afvaardiging stuurgroep dualisme

Wethouder W. de Bruin zal in de stuurgroep dualisme zitting nemen. Hiermee wordt gevolg gegeven aan het verzoek van de raad om een lid van het college naar de stuurgroep af te vaardigen.