Twentsche Kabel Holding NV

Persbericht

N.V. Twentsche Kabel Holding

TKH bereikt definitieve overeenstemming over verkoop elektrotechnische groothandel EAS

In aansluiting op het persbericht d.d. 12 maart 2002 waarin werd aangekondigd dat TKH in onderhandeling is met Aktieselskabet Nordisk Solar Compagni (Solar) in Denemarken over de verkoop van de elektrotechnische groothandel Electro Automatisering Smelt B.V. (EAS) aan Solar, deelt TKH mede dat definitieve overeenstemming is bereikt met Solar, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteiten (NMa).

De transactie zal, naast een eenmalige bate, een beperkte invloed hebben op de winst per aandeel van TKH.

Over 2001 behaalde EAS met 200 medewerkers een omzet van EUR 70 miljoen.

Haaksbergen, 23 april 2002
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie:
J.M.A. (Alexander) van der Lof MBA,
voorzitter Raad van Bestuur,
tel. (053) 5732901

Internetsite: www.tkh.nl

Profiel

N.V. Twentsche Kabel Holding (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen die actief is als leverancier van systemen en netwerken in de informatie- en telecommunicatietechnologie en elektrotechniek.

De focus van de onderneming richt zich op ICT-systemen en -netwerken, gerelateerde dienstverlening en op de productie van en de handel in speciaalkabel. Met 'value added services' als systeemontwerp, one-stop-shopping en turnkey-leveringen bereikt TKH haar doelstelling van optimale dienstverlening aan de klant.

De activiteiten zijn geconcentreerd in twee kerngroepen: de kabelgroep en de technische handelsgroep. Een geïntegreerde aanpak van activiteiten wordt benadrukt door de "market groups" telecom, elektrotechniek en speciaalkabel. Hiermee is de samenhang binnen en tussen de twee kerngroepen geborgd.

Continue aandacht voor onderzoek en ontwikkeling zorgt voor een geavanceerd producten- en dienstenpakket. Dit wordt op de markt gebracht in met name Noordwest- en Oost-Europa. Tevens is er een belangrijke, groeiende marktpositie in Azië. Over 2001 behaalde TKH met 2.878 medewerkers een omzet van EUR 586 miljoen en een nettowinst (voor buitengewone baten en lasten) van EUR 18,6 miljoen.