Ingezonden persbericht

Geld terugregeling hersteld

UTRECHT, 20020423 -- Minister Hermans heeft besloten de geld terugregeling bij vertragingen voor studenten niet af te schaffen. Eerder was hij met de NS overeengekomen deze regeling per 1 januari 2003 voor studenten te schrappen. Van die beslissing is hij teruggekomen vanwege de verontwaardiging van studenten.

Het ISO noemt deze beslissing van de minister 'wijs'. "Studenten moeten de NS kunnen aanspreken op vertragingen, net als iedere andere reiziger. Ze betalen immers ook voor hun OV-kaart", aldus voorzitter Jonathan Zondag van het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg).

In het nieuwe contract over de OV-kaart, dat per 1 januari 2003 ingaat, zijn de vrije reistijden op vrijdag uitgebreid. Ook kunnen studenten met hun OV-kaart gebruik maken van vervoer te water. Verder wordt nog onderzocht of het mogelijk is studenten in het buitenland gratis te laten reizen.

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) is de grootste landelijke studentenorganisatie en vaste gesprekspartner van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Bij het ISO zijn ongeveer 160.000 studenten aangesloten.



Ingezonden persbericht