CDA

23 april: werkbezoek in Almere en Lelystad

Een CDA-delegatie brengt dinsdag 23 april een werkbezoek aan Almere en Lelystad. Deze week staat bij het CDA in het teken van het gezin. Om 15.00 wordt het project Almeerse Tienermoeders Ontmoetings Plaats (ATOP) bezocht in Almere, Kampenweg 1. Om 16.15 uur bezoekt de delegatie het gezinsvervangend tehuis Flevum in Lelystad, aan het Kamp. In de praktijk wordt bekeken hoe plaatselijk bepaalde projecten zijn vorm gegeven en wil men horen hoe Haagse regels in de praktijk uitpakken.

In ATOP vertellen een aantal tienermoeders over hun ervaringen. In Flevum van de stichting Philadelphia Zorg, aan het Kamp, wordt gezins- vervangende zorg geboden aan veertien verstandelijk gehandicapten die in rijtjeshuizen wonen.

De CDA-delegatie bestaat onder anderen uit de kandidaat-kamerleden Kathleen Ferrier (nummer 8 op de kandidatenlijst) en Bas Jan van Bochove (nummer 20) .

CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende zal zich dinsdag zo spoedig mogelijk na de stemmingen in de Tweede Kamer, bij het gezelschap in Flevoland voegen. Alle 29 CDA-kamerleden moeten dinsdag bij de stemmingen aanwezig zijn. Deze stemmingen die onder meer gaan over al dan niet deelname aan het JSF-project beloven spannend te worden. Het CDA is voor deelname.

Vertegenwoordigers van de pers zijn welkom het programma bij te wonen en worden verzocht contact op te nemen met of:

Reinder Spriensma tel.0320-221573

Marianne Fennema CDA Voorlichting Tweede Kamer 06-53267862