FNV

We scoren in de regio!

regio Zuidoost - regiowerk.zuidoostnederland@vc.fnv.nl

Van 8 t/m 12 april heeft de FNV landelijk de vierde wachtkamerenquête gehouden. Inmiddels zijn alle vragenformulieren ingeleverd. Mede namens de inzet van FNV kaderleden en bondsbestuurders zijn wij er in geslaagd in de regio Zuidoost Nederland 325 ingevulde formulieren aan te leveren aan het landelijk onderzoek. Wij hebben in onze regio daarvoor vijf CWI's, twee reïntegratiebedrijven en zes verschillende UWV's bezocht. Tevens hebben bij twee verschillende uitvoeringsorganisaties ook gesprekken met medewerkers plaatsgevonden. Alle uitkomsten zijn verzameld en worden nu verwerkt in een FNV rapport, waarin de FNV aanbevelingen worden geformuleerd. De verwachting is dat deze eind september 2002 beschikbaar zijn. Uiteraard gaat dit rapport naar alle organisaties die meegewerkt hebben aan het onderzoek.Een beeld uit de regio Zuidoost Nederland

Bij alle organisaties werd de FNV uiterst vriendelijk ontvangen. De organisaties waren ook wel blij met het onderzoek. Immers CWI's, UWV's en reïntegratiebedrijven hadden een nieuwe taak uit te voeren. Dat betekent dat nog gewerkt moet worden aan de kwaliteitsverbetering van cliënten.

Overigens waren de resultaten heel verschillend. Bij de ene organisatie wordt gewerkt met een afspraak en de andere organisatie werkt met afspraken en een vrije inloop. Op sommige plaatsen was het dan ook wel heel druk.

Het blijkt ook dat wanneer een UWV iemand verwijst naar een CWI de wachttijden voor een afspraak op kunnen lopen tot 2 maanden. Het blijkt dus dat de organisaties de capaciteit niet aan kunnen.

Ook afspraken verlopen daardoor chaotisch of worden helemaal niet nagekomen.

Wat de FNV wel opviel bij het invullen van de vragen was dat de klanten voor een groot deel zelf initiatieven nemen om weer terug te keren naar werk. Daar moeten de uitvoeringsorganisaties nog aan wennen en het wordt niet altijd gewaardeerd.

Indien u meer wilt weten over de resultaten van het onderzoek, kunt u dat aangeven bij het secretariaat van FNV Regiowerk Zuidoost Nederland in Weert (tel. 0495-457111 of regiowerk.zuidoostnederland@vc.fnv.nl). U komt dan op de verzendlijst te staan en krijgt t.z.t. de resultaten toegestuurd.

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/zuidoost .