4a5bf4.gif

CMG en Tridion intensiveren samenwerking

Strategische overeenkomst bevestigt gezamenlijke focus

Amsterdam, 24 april 2002 Tridion, Europees marktleider op het gebied van content management, en ICT-dienstverlener CMG sluiten vandaag een strategische consulting partner-overeenkomst voor de Benelux. Deze overeenkomst houdt in dat markt- en technologische ervaringen worden gecombineerd zodat een breed assortiment diensten kan worden aangeboden, zoals zakelijke en technische advisering, implementatie, training, klantenservice en ondersteuning. De overeenkomst is een stap op weg naar de verdere uitbreiding van de samenwerking in de rest van Europa.

Voor CMG heeft de software van Tridion inmiddels bewezen een goede oplossing voor content management te zijn , zegt Henk Jan van Arkel, Adjunct Directeur van CMG Trade, Transport & Industry. Wij hebben op basis van Tridions software al een aantal implementaties gedaan. Het is één van de meest moderne en geavanceerde toepassingen op dit gebied en, door de focus op XML en de open architectuur, op een professionele wijze te integreren met bestaande systemen. Tevens zijn wij in staat met Tridion snel resultaten te realiseren bij onze klanten.

De samenwerking met Tridion is een logische stap voor CMG in het licht van het toenemend aandeel van content management en web portals binnen de dienstverlening van system integrators. Afgelopen week bleek uit Engels onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Sun Microsystems, dat meer dan de helft (59%) van de system integrators verwacht dat over twee jaar corporate portals hun grootste bron van inkomsten zullen zijn.

De samenwerking met CMG is een resultaat van ons succes in de Benelux en in Europa. Grote instanties en bedrijven zien dat content management een steeds belangrijker onderdeel wordt van hun webactiviteiten, resulterend in daadwerkelijke kostenbesparingen. De combinatie van onze software en de sterke positie van CMG op het gebied van IT-dienstverlening zorgt voor een zeer aantrekkelijke totaaloplossing , aldus Frederik Maris, Managing Director van Tridion Benelux.

De ondertekening van de overeenkomst vindt vandaag plaats tijdens de Telecommerce Dagen om 13.00 uur in de stand van Tridion (3C098) in de Jaarbeurs te Utrecht.

Over CMG
CMG, opgericht in 1964, werkt binnen lange termijn relaties nauw samen met haar klanten om voor hen succes te genereren. CMG is een full service provider en levert diensten zoals management consultancy, systeem-ontwikkeling en -integratie en het overnemen van het beheer van specifieke bedrijfsprocessen. CMG wil vooroplopen in het creëren en ontwikkelen van de meest geavanceerde IT- en telecommunicatiediensten (ICT) en draadloze data-oplossingen (Wireless Data Solutions - WDS). De combinatie van deze ICT- en WDS-mogelijkheden zorgt voor een aantrekkelijke propositie voor ondernemingen die het mobiele kanaal willen toevoegen aan hun operaties en marketingstrategieën. CMG bevindt zich in het hart van de bedrijfskritische activiteiten van haar klanten en combineert daarbij branchekennis, technische expertise en praktijkgerichte innovatie. Met ongeveer 14.000 werknemers implementeert en ondersteunt CMG applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in 17 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen en in Amsterdam. Meer informatie vindt u op www.cmg.com

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende Europese leverancier van geavanceerde, op XML gebaseerde web content managementsoftware. Met Tridions belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op een efficiënte en consistente manier content beheren, updaten en hergebruiken over een veelheid van websites en andere on line kanalen en businessapplicaties.

Tridion DialogServer gaat uit van een platformonafhankelijke architectuur op basis van componenten, die gebruikmaakt van open internetstandaarden zoals XML, COM+ en Java. Dit maakt een naadloze integratie met aanvullende businessapplicaties mogelijk.

Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis van hun internetactiviteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, Canon Europe, Garnier (Group L'Oréal), GE Access, ING Real Estate, KLM, Open University (UK), Puratos, Scania, Smurfit Communications, Unilever en Wolters-Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com

Voor meer informatie
Tridion
Maliek van Laar
020-2010500
maliek.vanlaar@tridion.com

CMG
Menzo de Muinck Keizer
Directeur Marketing, Communicatie & Recruitment,
020-5033000
menzo.de.muinck.keizer@cmg.com

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410483
tridion@whizpr.nl