Ingezonden persbericht

Persuitnodiging: prijsuitreiking 'Leerlingen en Kamerleden on line'

Geachte redactie, graag uw aandacht voor het volgende:

PERSUITNODIGING

Graag nodigen wij u uit voor de prijsuitreiking van het project 'Leerlingen en Kamerleden on line', op 24 april van 11.45 tot 13.00 uur in het museum voor communicatie, Zeestraat 80-82 te Den Haag.

In het project, dat eind januari startte, werkten leerlingen uit het voorgezet onderwijs met kamerleden aan een website voor leeftijdsgenoten. De inhoud van de site bestaat uit actuele informatie over politieke en maatschappelijke onderwerpen die terugkomen in de verkiezingsprogramma's. Doel van het project is om het ICT- gebruik in het voortgezet onderwijs te stimuleren en de politieke kennis en het politieke bewustzijn van de leerlingen te vergroten.

Een vakjury, bestaande uit Frits Wester (RTL-nieuws), Arko van Brakel (directeur van Puntedu, oprichter van Euronet), Victoria Koblenko (Goede Tijden, Slechte Tijden), Mark van den Brink (winnaar Thinkquest) zal tijdens de prijsuitreiking toelichten hoe zij tot haar beoordeling is gekomen.

Programma prijsuitreiking

11.45 uur: Ontvangst

12.00 uur: Welkom - Frits Wester

12.10 uur: Demonstratie van sites en bespreking van de sites met juryleden en leerlingen

12.30 uur: Prijsuitreiking in expositieruimte van de tentoonstelling 'je bent hoe je belt' - Victoria Koblenko

12.35 uur: Interviewmogelijkheid met juryleden, betrokken kamerleden, docenten en leerlingen.Broodjes en drankje. Genodigden hebben vrije rondgang door het museum en toegang tot de tentoonstelling 'je bent hoe je belt'

Op dinsdag 24 april ontvangt u een persbericht over dit project. Hierin wordt de winnaar bekend gemaakt. Vanaf die datum is de website te bezichtigen op de volgende url:
www.digischool.nl/lekonline.

Het project is een initiatief van nl.tree - De bouwer van kennisnet en EPN Platform voor de informatiesamenleving.

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via:
heleen.ramselaar@epn.net.

Noot voor de redactie,