Gemeente Ten Boer

Advertentie Noorderkrant 24 april 2002

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. De datum tussen haakjes is de datum van verzending. Bouwvergunningen, verleend door burgemeester en wethouders voor het:
* veranderen gevel, Kerkstraat 9a Thesinge (18-04-02)
* oprichten ligboxenstal, Eemkanaal N.Z. 13 Ten Post (18-04-02)
* oprichten schuur, Oude Rijksweg 14 Garmerwolde (18-04-02)
* plaatsen van een tuinhuisje, Zwaanhof 3, Ten Boer (18-04-02)
* vergroten van het ijsbaangebouw, achter de Oldenhuisstraat 16 Ten Post (19-04-02)

* uitbreiden woning met serre, Washuisterweg 10, Ten Boer (19-04-02)
* oprichten van een aanlegsteiger, schuin t.o. Rijksweg nr. 53, Ten Boer (19-04-02)

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.

Voor meer informatie over de besluiten en over de wijze van indiening en behandeling van een bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).

Dodenherdenking 4 mei
Op zaterdag 4 mei a.s. wordt weer de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. De herdenking begint met een bijeenkomst in de Kloosterkerk te Ten Boer. Aanvang 18.45 uur.
Spreker mevr. H.K. Pot, burgemeester van Ten Boer. Ook zullen de kinderen van de basisschool "De Poort" en Amnesty International Ten Boer een bijdrage leveren.
Om 19.30 vetrekt een stille tocht vanuit de Hendrik Westerstraat via de Stadsweg, over de begraafplaats langs de oorlogsgraven. Hier zullen de schoolkinderen bloemen leggen. De tocht wordt vervolgd via de Gaykingastraat en Lindenstraat naar het monument aan de Vijverweide. Bij het monument worden een aantal kransen gelegd en kunnen particulieren bloemen leggen.
Aan het geheel wordt medewerking verleend door de muziekvereniging Volharding.

Richtlijnen Horeca
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt de horecabedrijven, met het oog op het karakter van de Nationale Herdenkingsavond, de volgende richtlijnen in acht te nemen.
Op de herdenkingsavond mogen geen openbare vermakelijkheden worden aangeboden. Sluiting van de horecabedrijven kan niet worden voorgeschreven, omdat de horecabedrijven wel hun normale dienstverlenende functie moeten kunnen blijven vervullen. De horecabedrijven wordt met klem verzocht in ieder geval tussen 19.30 20.30 uur de exploitatie zodanig te plannen dat het vermakelijkheidsaspect ontbreekt. Er wordt op aangedrongen de 2 minuten stilte te respecteren en in acht te nemen.

Het vlaggen.
In tegenstelling tot andere jaren wordt de Nederlandse vlag (zonder wimpel) van 18.00 uur tot zonsondergang, halfstok gehangen. De vlag wordt om 20.00 uur dus niet in top gehesen.

Koninginnedag 2002
Op dinsdag 30 april vindt de viering van Koninginnedag plaats. De officiele start zal om 10.00 uur plaatsvinden op het dorpsplein in Ten Boer door het hijsen van de nationale vlag.
Medewerking wordt verleend door de muziekvereniging "Volharding" uit Ten Boer.
Op het plein wordt kofiie, ranja en oranjekoek aangeboden. Na de officiele opening zijn er in diverse dorpen allerlei festiviteiten.

Vaststelling verordening op de raadscommissies

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad op 17 april 2002 de Verordening op de raadscommissies heeft vastgesteld. De verordening treedt in werking zes weken na de dag van de bekendmaking. De verordening kan vanaf de datum van bekendmaking worden ingezien op het gemeentehuis tijdens de gebruikelijke openingstijden. Deze verordening is referendabel. Dit betekent dat hierover een referendum gehouden kan worden. Het indienen van een verzoek daartoe dient binnen drie weken na heden ingediend te worden bij burgemeester en wethouders.
Tegen de beslissing van het college om deze verordening referendabel aan te merken staat, gedurende zes dagen beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer H. Bos, (tel. 050-3028829).

Vaststelling verordening op de behandeling van bezwaar- en beroepschriften
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad op 17 april 2002 de wijziging van de verordening op de behandeling van bezwaar- en beroepschrift heeft vastgesteld.Het betreft een andere functie-indeling van de leden van deze commissie. De verordening treedt in werking zes weken na de dag van de bekendmaking. De verordening kan vanaf de datum van bekendmaking worden ingezien op het gemeentehuis tijdens de gebruikelijke openingstijden. Deze verordening is niet referendabel. Dit betekent dat hierover geen referendum gehouden kan worden. Tegen de beslissing van het college om deze verordening als niet referendabel aan te merken staat, gedurende zes dagen beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer H. Bos (tel. 050-3028829).