Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-04-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.20 uur

Onder invloed

AMERONGEN- Op woensdagochtend werd een 44-jarige automobilist uit Amerongen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Omstreeks 00.45 uur zagen agenten de man rijden over de Prinses Margrietstraat. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij teveel gedronken had. Op het bureau blies hij 0.95 promille.

Met een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur kon hij weer huiswaarts keren.

Verkeerscontrole

LEERSUM- Op dinsdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Maarsbergseweg. Tussen 13.50 tot 14.30 uur werden 796 voertuigen gecontroleerd en hiervan reden er 72 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 kilometer per uur terwijl hier 80 kilometer is toegestaan.

Controle op horeca

VEENENDAAL De Vreemdelingendienst van de politie heeft in samenwerking met de Arbeidsinspectie het afgelopen weekend acht horecagelegenheden op diverse plekken in Veenendaal bezocht in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen.

Tijdens de controle werden een 13- en 16-jarige jongen, en een 18-jarige man afkomstig uit China aangetroffen en een 29-jarige man uit Pakistan die in Nederland alle vier illegaal verbleven. Ook werd een 29-jarige man uit Irak aangetroffen die uitgeprocedeerd bleek.

De man uit Irak zal Nederland direct moeten verlaten. De andere twee jongens en de twee mannen zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.