Korps: Friesland, plaats: Friesland 24-04-2002
Politieberichten 24 april (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Haulerwijk: Poging inbraak winkel
in de nacht van 23 april op 24 april heeft een poging tot inbraak plaatsgevonden in een winkel aan de Slotemaker de Bruinweg. Aan de achterzijde van de winkel heeft men geprobeerd een deur open te breken. Dit is niet gelukt vanwege het goed hang en sluitwerk. Er zaten ongveeer 22 moeten in het kozijn van de deur.

Dronrijp:inbraak bedrijf
In de nacht van 23 april op 24 april is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Alde Mar. Men heeft geprobeerd aan de voorzijde van het pand de rolpoort te froceren, wat niet gelukt is. Aan de achterzijde van het pand hebben de dader(s) een raam geforceerd. In het pand heeft men het hele kantoorgedeelte doorzocht. Weggenomen is een grote hoeveelheid gereedschap, merk en waarde onbekend, alsmede een motor merk Kawasaki ZX9 kleur groen/wit. Geen kenteken aanwezig in verband met aanvraag nieuw kenteken. Een 40-jarige inwoner van Oosterbeirum heeft hiervan aangifte gedaan.

Wolvega:winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 11.45 uur werd door een medewerker van een supermarkt aan het Van der Sandeplein, een 67-jarige inwoonster van Sonnenga aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had een pak koffie en 2 pakjes rookwaar weggenomen, zonder deze goederen te betalen. Een 42-jarige medewerker van de zaak en inwoner van Steggerda hield de vrouw aan. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt.

Bolsward: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 09.55 uur vond een aanrijding met letsel plaats op de kruising N 359 en de Easthimmerwei. Een 63-jarige bestuurder uit Bolsward reed over de Easthimmerwei gaande richting Bolsward. Bij de kruising met de N 359 verleende de 63-jarige automobilist geen voorrang aan de bestuurster, een 43-jarige inwoner van Wommels, van een auto welke kwam uit de richting Workum. Bij de 43-jarige zat ook in een 43-jarige inwoonster uit Wommels en een 8-jarig kind uit Wommels. Deze drie zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek met nekklachten. Beide voertuigen zijn behoorlijk beschadigd.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272