CONNEXXION

Connexxion wint Noord-Hollandse aanbesteding

Connexxion is er in geslaagd haar concessie Noord-Holland-noord te behouden. In een openbare aanbesteding, uitgeschreven door de provincie Noord-Holland en de gemeente Alkmaar, bleek de aanbieding van connexxion het best te voldoen aan de wensen van de opdrachtgever.

De gewonnen aanbesteding betreft de provincie Noord-Holland, inclusief Texel, ten noorden van de lijn Uitgeest-Graft de Rijp-Oosthuizen. Ook het stadsvervoer in Alkmaar valt onder het concessiegebied. De concessie heeft een looptijd van 6 jaar, ingaande op 15 december 2002. Het aanbod in de offerte van connexxion aan de opdrachtgevers bevat een uitgebreid vervoerplan toegesneden op alle wensen en eisen van opdrachtgevers, klanten en gemeenten in Noord-Holland-noord, een aanzet tot groei van de reizigersopbrengsten met 2 procent, een wagenpark met een zeer lage gemiddelde leeftijd, een zitplaatsgarantieplan en zeer uitgebreid aansluitplan.

Nieuwe realiteit in het openbaar vervoer
De markt van het openbaar vervoer over de weg is aan snelle ontwikkelingen onderhevig. Uit de eerste openbare aanbestedingen is gebleken dat de opdrachtgevers (provincies en gemeenten) vooral geïnteresseerd zijn in veel busuren tegen een lage prijs. Bij de aanbesteding van de concessie Noord-Holland-noord heeft dit geresulteerd in een aanbieding die optimaal aan de eisen van de opdrachtgever voldoet, maar wel leidt tot een geheel ander vervoersaanbod dan de huidige dienstverlening van connexxion in deze regio. Zo wordt structureel een gedeelte (10 procent) van de diensten uitgevoerd met taxibussen en touringcars, wordt de interliner omgezet in een snelle streekbusvoorziening en zal de productie efficiënter worden uitgevoerd, hetgeen leidt tot een aanzienlijke reductie van overheadkosten.
Connexxion heeft zich eveneens ingeschreven voor de concessie CVV-vervoer (OV-Taxi) in Noord-Holland-noord. De gunning zal, naar verwachting, medio mei plaatsvinden.

Versterking concurrentiekracht
Het winnen van de aanbesteding Noord-Holland-noord bevestigt dat connexxion in staat is in te spelen op de nieuwe eisen die de markt stelt. Om ook in de toekomst haar leidende positie in het openbaar vervoer over de weg te behouden en uit te bouwen, wordt gestart met een continu proces om de concurrentiekracht van de onderneming duurzaam te versterken. Begin mei zal de Raad van Bestuur een adviesaanvraag over de aanpassingen indienen bij de Centrale Ondernemingsraad.


---
////

nadere informatie:
Herman Opmeer, afdeling communicatie connexxion openbaar vervoer Telefoon 0172 220 157 of 06 51093642

24 apr 02 14:44