Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Emmeloord, 24 april 2002

VanMeijel introduceert Metacom 7

Nieuwste versie van het bedrijfsinformatiesysteem Metacom geschikt voor GWW en B&U

Van Meijel Automatisering uit Emmeloord heeft een nieuwe versie van Metacom op de markt gebracht. Metacom is een geïntegreerd bedrijfsinformatiesysteem voor de bouw, dat het hele bedrijfsproces van offerte, calculatie en planning tot en met de financiële administratie en ondersteunende functies als het beheer van personeel, materieel en voorraden ondersteunt. VanMeijel heeft zich sinds de oprichting in 1986 toegelegd op de automatisering van bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Metacom wordt inmiddels door 400 grote en middelgrote bedrijven in de GWW gebruikt. In 2000 heeft VanMeijel de strategische beslissing genomen, om zijn specialisatie uit te bouwen naar de burgerlijke en utiliteitsbouw (B&U). De nieuwste versie van Metacom is gebaseerd op het systeem, dat zich in de GWW al ruimschoots bewezen heeft, maar is daarnaast specifiek aangepast en uitgebreid voor de B&U-sector.

Bij de ontwikkeling van Metacom 7 is veel aandacht besteed aan de automatiseringsbehoefte van B&U bedrijven. Want hoewel zich in de B&U en de GWW ongeveer dezelfde processen afspelen, zijn er ook enkele belangrijke verschillen aanwijsbaar. Vooral de calculatie verloopt in de B&U anders, terwijl ook elementen als kopersbeheer en klantenwerk kenmerkend zijn voor de B&U. In Metacom 7 is rekening gehouden met deze verschillen, waardoor het systeem nu ook optimaal is afgestemd op de werkprocessen in de B&U. Bovendien zijn er voor bepaalde deelprocessen in de B&U standaard interfaces toegevoegd, die het mogelijk maken te werken met andere, specifieke calculatie-, loon- en salarissystemen voor de B&U. Dankzij deze aanpassingen kan met Metacom 7 het hele bedrijfsproces binnen een aannemingsconcern geautomatiseerd worden; zowel in de civiele tak als in de bouwtak.

Behalve de aanpassing van Metacom 7 voor B&U-bedrijven zijn er nog enkele andere, belangrijke verbeteringen doorgevoerd. De opvallendste verandering is de vernieuwde gebruikersinterface, die ontwikkeld werd in samenwerking met deskundigen op het gebied van gebruikersinteractie en ergonomie. Dankzij deze aanpassingen krijgt de gebruiker de beschikking over een zeer gebruiksvriendelijk en logisch opgebouwd systeem, waardoor het werken met Metacom aanzienlijk vergemakkelijkt wordt. In de visie van VanMeijel is het gebruiksgemak naast de benodigde functionaliteit bepalend voor het succes van automatisering.

Noot voor de pers: Voor meer informatie over Van Meijel Automatisering en Metacom 7 kunt u contact opnemen met Frans van Meijel, telefoon: 0527-614767 of per e-mail: fvmeijel@vanmeijel.nl. Op 16 mei organiseert VanMeijel een Metacom B&U Dag, waarin wordt ingegaan op de mogelijkheden van Metacom voor de B&U sector. U kunt zich gratis voor deze dag aanmelden bij Loes Rosenberg, telefoon: 0527-614767 of via e-mail: lrosenberg@vanmeijel.nl.

Over Van Meijel Automatisering
Van Meijel Automatisering BV uit Emmeloord heeft zich al sinds de oprichting in 1986 gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen voor de bouw. Tot voor kort richtte VanMeijel zich voornamelijk op de grond-, weg- en waterbouw en de industriële dienstverlening. Onlangs is echter de strategische beslissing genomen, om zich ook op de burgerlijke en utiliteitsbouw te richten om uit te kunnen groeien tot dé automatiseringsspecialist voor de totale bouwsector en aanverwante bedrijfstakken. VanMeijel is leverancier van het geheel in eigen huis ontwikkelde bedrijfsinformatiesysteem Metacom. Dit systeem ondersteunt het gehele bouwproces en alle administratieve functies in bouwconcerns. Momenteel is Metacom geheel of gedeeltelijk in gebruik bij zo'n 400 bouwbedrijven. Het systeem is bij uitstek geschikt voor grote en middelgrote bouwbedrijven, die ervoor kiezen hun bedrijfsprocessen te structureren en te optimaliseren. Naast een ontwikkel- en implementatie-afdeling beschikt VanMeijel ook over een uitgebreide service-organisatie voor ondersteuning en begeleiding van gebruikers van Metacom. Eind 2001 werden daarnaast de activiteiten van Edificium overgenomen. Edificium is één van de belangrijkste aanbieders van project extranetten in de bouw en vastgoedsector. Op dit moment draaien er bij Edificium al zo'n 50 extranetten; vooral voor grote bouwprojecten.