Heliview Marketingservices


heliview
Business-to-business marktonderzoek & marketingadvies

A NEED TO KNOW
COMPANY(TM)

Gebruik Chipknip stijgt explosief

Het gebruik van de Chipknip is in het eerste kwartaal van 2002 meer dan verdubbeld ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar. Op dit moment chipt 28 procent van de Nederlanders. Eind vorig jaar was dat nog 12 procent. De Chipknip wordt vooral gebruikt voor het betalen van parkeerplaatsen en voor betalingen in winkels.

Dit blijkt uit recent onderzoek dat de ICT Consumer Monitor van Heliview Marketingservice uitvoerde naar het effect van de introductie van de euro op het gebruik van de Chipknip. De eerste meting van het onderzoek heeft plaatsgevonden in december van vorig jaar en in februari van dit jaar is de tweede meting gehouden. Per meting zijn er 1500 mensen ondervraagd.

Chippen op meer plaatsen mogelijk

Het aantal plaatsen waar met een Chipknip betaald kan worden, is aanzienlijk toegenomen. Dit is wellicht de voornaamste oorzaak van de forse stijging van het chippen. Zo kan men tegenwoordig chippen bij ketens zoals Albert Heijn en McDonalds en in bepaalde steden kan men het parkeren alleen nog maar betalen met de Chipknip. De toename hangt zeer waarschijnlijk ook samen met de intensieve communicatiecampagne aan het begin van het jaar, waarin het gebruik van de Chipknip uitgebreid werd gestimuleerd.

Consument ziet voordeel chippen niet

De meerderheid van de Nederlandse bevolking ziet de voordelen van de Chipknip echter niet direct. Ruim tweederde van de niet-gebruikers vindt betaling met contant geld nog steeds eenvoudiger. Bovendien weet 10 procent niet hoe de Chipknip werkt.

Over Heliview

Heliview Marketingservice bv is een full-service marketingorganisatie, gespecialiseerd in de business-to-business-markt op het gebied van o.a. ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden. Heliview voert regelmatig onderzoeken uit op het gebied van (elektronisch) bankieren, zowel onder consumenten als onder zakelijke gebruikers.

Voor meer informatie over dit persbericht of de producten van Heliview kunt u contact opnemen met dhr. Thanassis Vassiliadis, tel.: 076-548 40 00. Ons e-mailadres is: info@heliview.nl