Erasmus Universiteit Rotterdam

Persbericht Studium Generale

SG DOSSIER
Do. 25 april / 13:30 - 17:30 uur / zaal: LB-77 Woudestein ENRON IN DE POLDER?
Over de juridische aansprakelijkheid van accountants in Nederland

Het schandaal rond het Amerikaanse energiebedrijf Enron lijkt inmiddels niet meer op zichzelf te staan. Meerdere bedrijven blijken een te zonnig beeld van hun financiële positie te geven. In dit symposium zal met name de rol van de accountant worden besproken, zowel naar Amerikaans als naar Nederlands recht. Kan een situatie zoals die zich in de VS heeft voorgedaan, hier ook optreden? En zo ja, in hoeverre is een accountant dan aansprakelijk te stellen voor eventuele schade en door wie? De sprekers op dit symposium zijn afkomstig uit de wetenschap en de praktijk en zullen vanuit hun respectieve vakgebieden hun licht laten schijnen over deze kwestie. Ook zal er een forumdiscussie plaatsvinden. Na afloop vindt er een borrel plaats in de L-hal.

Sprekers zijn o.a. R.J. van den Biesheuvel RA, professional practice director Ernst & Young Accountants, prof. mr. W.J. Slagter, Emeritus hoogleraar Erasmus Univer-siteit Rotterdam en adviseur en advocaat bij Nolst Trenité Advocaten, Notarissen en Belastingadviseur te Rotterdam, prof. dr. R.A.M. Pruijm RA, hoogleraar Infor-matie Management van de Faculteit der Economische Wetenschappen aan de Eras-mus Universiteit Rotterdam en prof. mr. H. Beckman, hoogleraar Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aan de forumdiscussie neemt ook Maarten Schinkel deel, redacteur internationale economie en financi-en, NRC Handelsblad.

Organisatie Studium Generale in samenwerking met de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam en de Kring van Juristen. Vooraf aanmelden is mogelijk bij de Juridische Fa-culteitsvereniging Rotterdam: Per e-mail: mailto:symposium@jfr.nl of telefonisch: 010-408 1794/ 06 - 29310703. Voor meer informatie kunt u vragen naar Shadyra Francisca.

SG DOSSIER
Studium Generale, informatie: 010-4081144, mailto:stg@oos.eur.nl, http://www.eur.nl/studium
Studium Generale organiseert lezingen, discussies, optre-dens en cursussen. De activiteiten zijn toegankelijk voor studenten, medewerkers van de EUR en overige belang-stellenden. Toegang gratis.

LOCATIE
Erasmus Universiteit Rotterdam
Zaal LB77 bevindt zich op de begane grond van het L-gebouw. Complex Woudestein: Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam. OV: Tram 7 richting Oudlaan vanaf CS (uitstappen laatste halte). Metro: halte Kralingse Zoom.