Ingezonden persbericht

Het GIA is de actieve beroepsvereniging voor informatie architecten. Maandelijks worden evenementen georganiseerd om vorm en inhoud te geven aan de permanente educatie van informatie architecten (en anderen). Zie ook http://www.GIA.nl/

Heeft u interessante weetjes en nieuwtjes voor architecten? Stuur ze per E-mail naar Reactie@GIA.nl zodat ze op de GIA website geplaatst kunnen worden.

GIA evenement op 25 april 2002:

"Management aspecten"


* Inleiders: Ben Bult

* Datum: Donderdag 25 april 2002

* Aanvang: Programma start om 19:00 uur, ontvangst vanaf 18.45 uur.
* Sluiting: Afhankelijk van de discussie, uiterlijk 21.00 uur
* Locatie: Mercure Hotel Utrecht - Nieuwegein (aan de A2 in Nieuwegein)
* Kosten: GIA-leden gratis, medewerkers van begunstigers ¤. 5,-- , niet-leden ¤. 15,-- en studenten ¤. 10,--
* Aanmelding:Alleen via een E-mail naar Evenementen@GIA.nl (graag incl. bedrijfsnaam, postadres en evt. faxnr.). Na aanmelding ontvangt u de bevestiging van inschrijving en de routebeschrijving.

De volgende GIA-lezingen zijn gepland op 23 mei en 27 juni. Zie http://www.GIA.nl/ voor meer informatie. Aanvragen van eventuele handouts via E-mail naar Evenementen@GIA.nl.


--- De lezing
Deze avond staat in het teken van management aspecten. Voor de pauze zal het INK-management uitgelegd worden. Na de pauze wordt het alignmentmodel behandeld en worden deze twee met elkaar geïntegreerd.


1. Het INK-model. Dit model, tot stand gekomen met en voor managers in heel Europa is gericht op het behalen van resultaten. Op basis van de benoemde resultaten worden de middelen en mensen gealloceerd en als laatste de processen ingericht. Die volgorde maakt dat bedrijven resultaatgericht bestuurd kunnen worden. Binnen dit model zijn tevens groeistadia aan te wijzen. Ieder stadium heeft zijn eigen volwassenheidskenmerken. Ook dat zal toegelicht worden.


2. Het Alignmentmodel. Dit model behandelt de relatie tussen de business en de IT en geeft perfect weer hoe en waar IT haar bijdrage maximaal kan leveren aan de business.


3. Tot slot wordt het INK-model in het alignmentmodel gepositioneerd om een snelle positiebepaling van de IT mogelijk te kunnen maken. Dat laatste is namelijk nodig om als organisatie ten volle de mogelijkheden van IT te kunnen benutten.
Conclusie van de voordracht is dat IT ontwikkelingen pas echt tot hun recht komen als de organisatie zelf ook op orde is. Ontwikkelingen als architectuur hebben baat bij dergelijke bevindingen omdat deze bevindingen randvoorwaardelijk zijn voor acceptatie en invoering van o.a. architectuur als functie.


--- Ben Bult
Ben is vanaf 1976 in de IT bezig, hoofdzakelijk in managementfuncties. Van projectmanager bij een systeemhuis via Informatiemanager bij de politie naar directeur bij Volmac. Daarna, begin jaren '90, als interim-manager werkzaam bij BSO/Origin en vanaf 1995 tot 2001 zelfstandig bezig geweest als interim-manager (meestal in de functie van CIO). Sinds 2001 is Ben verbonden aan INQA als consultant/manager en tevens docent Beleid & Strategie bij een MBA-opleiding. Blijft er tijd over dan schrijf hij artikelen met als doel publicatie (lukt aardig..)

Wij zien u graag op donderdag 25 april 2002 in Nieuwegein.

Met vriendelijke groet,

Steven van 't Veld
Voorzitter Genootschap voor Informatie Architecten (GIA) E-mail: Voorzitter@GIA.nl