Aino

Aino, BMC Software, Hitachi Data Systems en StorageTek vormen samen Storage Consortium Nederland

Expertiseplatform voor problematiek van dataopslag moet optimale implementaties garanderen

Houten, 25 april 2002 - Op initiatief van ICT-dienstverlener Aino heeft een aantal leveranciers op het gebied van dataopslagsystemen zich verenigd in een samenwerkingsverband onder de naam Storage Consortium Nederland. Samen met Aino B.V. hebben de Nederlandse vestigingen van BMC Software, Hitachi Data Systems en StorageTek zich in het consortium verenigd. Doelstelling van de samenwerking is het samenbrengen en op elkaar afstemmen van de verschillende infrastructurele kennisgebieden, waardoor succesvolle implementaties van opslagsystemen kunnen worden gegarandeerd.

Jurgen Teeken, managing consultant van Aino Storage Solutions, is de initiatiefnemer voor de oprichting van Storage Consortium Nederland. Het implementeren van complexe en heterogene, open ICT-infrastructuren, blijkt in de praktijk geen eenvoudige zaak te zijn, aldus Teeken. Zeker niet als daarbij verschillende componenten van verschillende leveranciers tot een perfect samenwerkend geheel moeten worden gesmeed. Dat geldt vooral bij complexe en voor de gebruikers cruciale opslagsystemen. Daar is een goede samenwerking tussen leveranciers onontbeerlijk om tot perfecte resultaten te komen. Volgens Teeken vullen de diensten en systemen van de in Storage Consortium Nederland verbonden ondernemingen elkaar zeer goed aan. Vanuit de positie van Aino als product-onafhankelijk adviseur heb ik daar uiteraard veel aandacht aan besteed.

Vier ondernemingen in het Storage Consortium Nederland. Zittend van links naar rechts: Rob Hilterman (HDS), Peter de Gram (BMC Software) en Andreas Drenthen (Storagetek).
Staand v.l.nr.: Jan Buis (Aino), René Vos (Aino), Rob van Kerkwijk (BMC Software), Chris van der Drift (HDS), Jurgen Teeken (Aino), Jan Bronkhorst (Aino), Mathieu van Schaijk (Aino).

Expertiseplatform
Ook Andreas Drenthen, general manager van StorageTek Nederland, is blij met het initiatief. Drenthen: De StorageTek-producten zijn vooral gericht op open, heterogene storage oplossingen. Klanten hebben nu de mogelijkheid om onze producten te integreren met producten van andere toonaangevende leveranciers en gelijk te profiteren van de gebundelde kennis en expertise van alle deelnemers in het consortium.

Peter de Gram, business solution manager van BMC Software meent: Met het Storage Consortium Nederland bieden we leveranciersonafhankelijke oplossingen voor storage management. Door de oprichting van Storage Consortium Nederland, maar vooral met het formaliseren daarvan als expertiseplatform, bieden de deelnemers gezamenlijk een grote toegevoegde waarde voor de klant.

Cees Heikamp, channel partner manager van Hitachi Data Systems Nederland tenslotte: We zijn verheugd over dit initiatief en hebben hoge verwachtingen van onze samenwerking met de andere participanten in dit consortium. Bedrijven met heterogene en complexe omgevingen kunnen nu bij één loket, (informatie via storage@aino.nl) terecht voor een complete storage oplossing, opgebouwd uit componenten van de meest toonaangevende leveranciers.

Door het combineren van kennisgebieden in management, architectuur en infrastructuur van opslagsystemen binnen Storage Consortium Nederland is volgens de deelnemers een specialistisch platform gecreëerd, waarin multidisciplinaire vraagstukken en projecten voor storage-oplossingen kunnen worden ondergebracht en uitgevoerd. De afzonderlijke deelnemers zijn allen tevens individueel lid van de Storage Networking Industry Association (SNIA) Europe.

Aino Storage Solutions is een Service line van Aino B.V. te Houten. Meer informatie kunt u vinden op deze site.

BMC Software B.V. , is toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer oplossingen. Op basis van haar Assuring Business Availability®-concept biedt BMC Software kostenbeheersing van infrastructuurbeheer, concurrentievoordeel en marktdifferentiatie via service management. Tevens biedt BMC Software groei van de bedrijfswaarde, door middel van haar oplossingen voor bedrijfsoptimalisatie. BMC Software is één van de S&P 500-bedrijven, realiseerde in boekjaar 2001 een omzet van ruim $1,5 miljard en heeft wereldwijd vestigingen. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: http://www.bmc.com.

Hitachi Data Systems Nederland B.V. (HDS) voor 100% dochteronderneming van Hitachi Ltd., is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor de technologische infrastructuur van 's werelds meest data-intensieve organisaties. Hitachi Data Systems heeft 3.000 medewerkers en opereert in 60 landen op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: HDS Corporate: http://www.eu.hds.com/, HDS Nederland: http://www.hdsbv.nl/.

Storage Technology Corporation, kortweg StorageTek, een wereldwijd opererend bedrijf met het hoofdkantoor in Louisville Colorado, levert een zeer breed aanbod aan storage oplossingen voor gedigitaliseerde data. StorageTek's oplossingen kenmerken zich door hun zeer gemakkelijke manier van datamanagement en zorgen voor toegang tot de data vanaf elk serverplatform, middels elk mediatype en via elk storagenetwerk. StorageTek is de uitvinder en wereldwijde marktleider van virtuele storageoplossingen voor geautomatiseerde tape, diskopslag en storagenetwerken. Door StorageTek's oplossingen zijn bedrijven in staat om meer data op te slaan, tegen lagere kosten en met minder mankracht, waardoor de IT-productiviteit wordt gemaximaliseerd en de continuïteit van de bedrijfsvoering wordt gegarandeerd. Voor meer informatie, www.storagetek.nl of www.storagetek.com, of bel met
+31-347-323723