Gemeente Baarn

Behandeling politiek gevoelige dossiers

23-04-2002

In overleg met de fractievoorzitters zijn afspraken gemaakt over de afhandeling van 'politiek gevoelige dossiers' waarover het college van burgemeester en wethouders vanwege wettelijke termijnen of andere dringende redenen, besluiten moet nemen.

Omdat het demissionaire college niet kan terugvallen op een raadsmeerderheid, is afgesproken dat in 'gevoelige gevallen' de betrokken raadscommissie via de actieve informatieprocedure, eventueel in extra vergaderingen, op de hoogte zal worden gebracht. De commissie kan dan een richtinggevend advies aan het demissionaire college geven. Voor die gevallen waarbij in het college geen consensus is over de inhoud van het voorstel, is afgesproken dat het ambtelijk advies wordt doorgeleid.

Dringend zaken zijn momenteel de besluitvorming rond het verwerken van de inspraakreacties in het bestemmingsplan Prins Hendrikpark en problematiek rond de openstelling van het Baarnse Bosbad. De leden van de commissie ROB hebben in verband hiermee inmiddels een uitnodiging voor een extra vergadering voorafgaand aan de raadsvergadering van woensdag 24 april a.s. ontvangen.

Uiteraard worden de beschreven werkwijzen alleen gevolgd zolang er nog geen nieuw college is benoemd.