Ingezonden persbericht


Creative introduceert nieuwe generatie Jukebox Digital Audio Player

Nieuwe Creative Nomad Jukebox 3 nu met razendsnelle SB1394(tm) transfers, fantastische digitale geluidskwaliteit, 20GB opslagcapaciteit, flexibele aansluitingen, ultralange speeltijd en intuïtieve user interface.

Amsterdam, 25 april 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF) wereldleider in digitale entertainment producten voor de PC en het Internet, introduceert de Creative/Nomad Jukebox 3, de nieuwe generatie in z'n bekroonde assortiment draagbare, personal digital audio players. In een formaat dat eenderde kleiner is dan de originele Jukebox, heeft Creative een robuuste 20GB harddisk geplaatst met een capaciteit tot 5000 tracks in MP3 formaat of 8000 tracks in WMA formaat - wat overeenkomt met de ongelooflijke hoeveelheid van 800 Cd's. Niet alleen is de speler een krachtige, draagbare muziekbron, hij kan ook worden gebruikt voor data-opslag of als transfermedium, hij kan namelijk grote hoeveelheden data en audio-/videobestanden opslaan en verzenden.

De nieuwe Nomad Jukebox 3 zet een nieuwe standaard voor digitale geluidskwaliteit. Hij biedt een ongeëvenaarde signaal/ruis verhouding van 98dB in playback, een frequentiebereik van 20Hz tot 20kHz en een harmonische vervorming van minder dan 0,1%. Het resultaat is een weergave van topkwaliteit die uniek is in zijn klasse. En om deze kwaliteit altijd en overal beschikbaar te laten zijn, is de Nomad Jukebox 3 uitgerust met vele output-opties, zodat van muziek kan worden genoten via de hoofdtelefoon, het stereosysteem thuis, in de auto of via multi-channel speakers, zoals de speakers van de Creative's Inspire-reeks.

Voor supersnelle up- and downloads is de Creative/Nomad Jukebox 3 uitgerust met Creative's SB1394(tm) interface (IEEE1394 compatible), die een transfersnelheid bereikt van één track per seconde. Dit laatste is mogelijk wanneer hij gekoppeld is aan een ander apparaat dat uitgerust is met een IEEE1394 connector - of een Sound Blaster Audigy kaart, die standaard is voorzien van een SB1394 aansluiting. Een USB 1.1 interface wordt er ook bijgeleverd om toch compatibiliteit te bieden met systemen die geen IEEE1394 connector hebben. Daarnaast optische en analoge lijn-ingangen voor real-time audio-conversie naar MP3 formaat vanaf elke bron zoals MiniDisc speler, Cd-speler of cassetterecorder, PC en notebook. De Nomad Jukebox 3 is voorzien van een lithium-ion batterij, die goed is voor 11 uur speeltijd. Het is ook mogelijk een tweede batterij te plaatsen, hiermee wordt de speeltijd verdubbeld tot 22 uur - ideaal voor mensen die veel onderweg zijn.

De nieuwe - simpele - intuïtieve interface en de bijgeleverde IR-afstandsbediening zorgen ervoor dat de kracht en de flexibiliteit van de Nomad Jukebox 3 voor de gebruiker makkelijker te managen zijn. Scroll-navigatie betekent dat er snel gezocht kan worden op basis van favoriete artiest, genre of speellijst. De scroller kan ook EAX® instellingen activeren zoals speciale omgevingseffecten, time-scaling, instelbare 4-channel surround sound, hoofdtelefoon spatialisation en Advanced EQ. De Smart Volume Management functie past de weergave aan op basis van de gebruikersomgeving en opnameniveau, waardoor een subtiele balans ontstaat tussen de dynamische range binnen een track en tussen tracks, om zodoende volume-excessen te vermijden. De krachtige softwarebundel biedt onder meer Creative PlayCenter(tm) 3, met een universele, intuïtieve interface voor het coderen, decoderen en archiveren van MP3, WMA of WAV bestanden en voor het converteren van een ongelimiteerd aantal Cd-tracks.

"De Nomad Jukebox 3 biedt mensen onderweg digitale muziek van topkwaliteit", aldus Neal Leggett, European Brand Manager van Creative Labs Europe. "Niet alleen kan hij dankzij z'n SB1394 connectiviteit in luttele minuten grote aantallen muziektracks opslaan, uitwisselen en organiseren, maar hij biedt daarnaast ook een verbluffende geluidskwaliteit."

"We hebben 'm ontworpen als een totale oplossing voor audio," voegt hij hieraan toe. "Om de flexibiliteit, de aansluitmogelijkheden, het gebruiksgemak en lange speeltijd verder te optimaliseren, hebben we een 16MB beveiligingsbuffer tegen uitschuivers ingebouwd, die zorgt voor zeven minuten bescherming. En om zeker te zijn dat de gebruiker een langdurig en plezierig gebruik van het apparaat zal hebben, zullen we regelmatig updates uitbrengen, die door gebruikers kunnen worden binnengehaald via het Internet. Voorts bieden we een groot aantal upgrade-accessoires en verdere opties, waaronder een PC docking station, een extra (niet draadloze) afstandsbediening, een afstandsbediening met FM tuner en ingebouwde microfoon, een adapter voor gebruik in de auto, een leren draagtasje, verwisselbare frontjes en natuurlijk extra lithium-ion batterijen."

"We denken dat de nieuwe Nomad Jukebox 3 een nieuwe benchmark neerzet op het gebied van personal digital audio. En we zijn ervan overtuigd dat dit dé geavanceerde oplossing voor het uitwisselen van muziek en data is waar mensen op zaten te wachten", besluit Leggett.

Beschikbaarheid
De Nomad Jukebox 3 is vanaf eind mei 2002 beschikbaar.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.

Beeldmateriaal van bovengenoemd product kunt u downloaden via: .

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

Sound Blaster is een geregistreerde handelsnaam en Live!, Audigy en Extigy zijn handelsnamen van Creative Technology Ltd. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere merknamen en handelsnamen zijn ofwel handelsnamen of geregistreerde handelsnamen van hun respectievelijke eigenaren en worden als zodanig erkend.

NOMAD is een geregistreerde handelsnaam van Aonix en wordt gebruikt door Creative Technology Ltd. en/of onder licentie door aangesloten bedrijven.