AutoRai

25-4-2002

Nieuwe investeringen van Kia in Chinese groeimarkt

De Chinese automarkt is een van de belangrijkste groeimarkten voor de komende jaren. Wereldspelers op de automarkt proberen de Chinese markt te veroveren. Kia Motors heeft hierin een belangrijke stap voorwaarts gezet.

Het Koreaanse merk heeft namelijk aangekondigd haar productiecapaciteit in China verder uit te breiden. Kia sloot daartoe een joint-venture overeenkomst met het Chinese staatsbedrijf Dong Feng Train Group, een van de drie grootste autoproducenten van China. De huidige productiecapaciteit van 50.000 eenheden zal worden uitgebreid naar 300.000 eenheden.

Later dit jaar zal gestart worden met de bouw van een nieuwe autofabriek, waar speciaal voor de Chinese markt ontwikkelde Kia modellen zullen worden geproduceerd. De nieuwe fabriek zal de meest moderne worden in zijn soort in China.

Kia zal haar productiecapaciteit steeds verder uitbouwen de komende jaren. Het merk wil daarmee haar huidige top-10 positie in de wereldranglijst van autofabrikanten laten uitgroeien naar een top-5 positie.