Gemeente Oegstgeest

Vergunningen

Diverse verleende vergunningen
- een marktvergunning aan winkeliersvereniging Oegstgeest Actief voor de jaarmarkt op 5 mei 2002. Het is mogelijk dat tijdens de jaarmarkt parkeeroverlast ontstaat. Wij vragen uw begrip hiervoor.
- een marktvergunning aan de Stichting Winkeliersvereniging Lange Voort voor een kunstmarkt op 11 mei 2002 in de Lange Voort.

De aanvragen en de verleende vergunningen liggen ter inzage bij de heer F. van Rijn van de afdeling Burgerzaken, tel. (071) 51 91 785.

Ingekomen bouwaanvragen en meldingen
1. Cornelis van Eesterenlaan 34 - plaatsen dakopbouw
2. Cornelis van Eesterenlaan 39 - plaatsen dakopbouw
3. Regentesselaan 35 - plaatsen dakkapel
4. De Kempenaerstraat 2 - vergroten winkel
5. Richard Holpad 11 - bouw twee dakkapellen
6. Haarlemmertrekvaart 37 - verbouw en vernieuwen voormalig tolhuis tot kantoor met appartement en bouw woonhuis
7. Prinses Irenelaan 21 - vergroten woonhuis
Verleende bouwvergunning/geaccepteerde meldingen
1. de Kempenaerstraat 73 - vergroten winkel. Tevens vrijstelling verleend voor het dichtbouwen van het perceel ten behoeve voor bij- en uitbouwen.

2. Cornelis van Eesterenlaan 41, 43, 45, 47 en 49 - uitbreiding eerste verdieping

Alle hierboven genoemde bouwvergunningen/meldingen, aanvragen en bouwplannen liggen van 25 t/m 8 mei op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis op het adres Rhijngeesterstraatweg 13. Tegen een besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking van de vergunningverlening schriftelijk en gemotiveerd bezwaren indienen het College van Burgemeester en Wethouders van Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Als u informatie wilt over het aanvragen van een bouwvergunning of een bestemmingsplan wilt inzien, kunt u een afspraak maken met de afdeling Bouwen en Wonen, Rhijngeesterstraatweg 13, telefoon (071) 51 91 761.

Inspraak voornemen zelfstandige projektprocedure winkelcentrum Lange Voort.
De gemeente wil een zelfstandige projektprocedure ex artikel 19, eerste lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening starten voor het winkelcentrum Lange Voort en directe omgeving te Oegstgeest. Dit is nodig omdat dit de basis kan bieden voor het afgeven van een bouwvergunning voor het nieuwbouwplan dat voor dit gebied ontwikkeld zal gaan worden. Het nieuwbouwplan dat er nu nog niet is, zal straks onder andere de bouw van nieuwe winkels met bovenwoningen mogelijk maken op de plaats van de huidige "Passage" en Montessorischool aan de Lange Voort.
Het voorontwerpbestemmingsplan Lange Voort en omgeving en de inspraakreacties op het voorontwerp, welke de voornaamste ruimtelijke onderbouwing vormt voor deze zelfstandige procedure, zal omwille van de planning worden vervolgd na afronding van deze procedure.

Het voornemen tot het voeren van een zelfstandige projektprocedure ligt vanaf donderdag 25 april 2002 tot en met woensdag 22 mei 2002 ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13, gedurende de openingstijden van het gemeentehuis of anderszins op afspraak. Gedurende deze periode kan een ieder schriftelijk zienswijzen kenbaar maken inzake dit voornemen. De schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeesters en wethouders van Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG te Oegstgeest.