Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 25-4-02.

Matras in de brand.
Op de Brouwerstraat werd gisterenmorgen een in brand staand matras aangetroffen. Onverlaten hadden de brandende matras tegen een muur van een winkelpand gelegd. De brandweer bluste het brandje.

Winkeldieveggen.
In een winkel in De Hof van Gelderland werden gisterenmiddag twee 14 jarige meisjes uit Wageningen aangehouden, die twee topjes (kleding) hadden gestolen. Gezien de leeftijd van de meisjes werd een Halt procedure opgestart.

Insluiping en diefstal uit woning.
Gisterenmiddag vond in een woning op de Oude Bennekomseweg een insluiping plaats. De insluiper kwam in de woning door een openstaande tuindeur. Hij werd in de woonkamer overlopen door de bewoonster, waarna de man op de vlucht sloeg. De politie denkt te weten wie de dader is. Men hoopt hem zo gauw mogelijk aan te houden.

Wateroverlast.
Gisterenavond ontdekte de politie dat het voormalige pand van "Krek" en thans leegstaand op de Willem de Zwijgerlaan niet was afgesloten. Er bleken meerdere waterkranen open te staan, zodat het water over de vloer klotste. Verder bleek in het gehele pand de lichten te zijn ontstoken. De politie heeft de hoofdwaterkraan afgesloten en de Nuon werd gevraagd de stroom af te sluiten.

Ophoudkamer politie vernield.
Een 41 jarige arrestant uit Wageningen heeft gisterenavond zijn ongenoegen over zijn oponthoud uitgeleefd op het meubilair van een ophoudkamer in het politiebureau in Ede. De man, die in afwachting van zijn verhoor door de spoorwegpolitie ivm bedreiging van een conducteur, tijdelijk in het politiebureau werd opgehouden, maakte korte metten met de inboedel van zijn tijdelijk verblijf. Zo werd het kozijn aan de binnenzijde vernield, schopte hij flinke deuken in de deur en maakte gehakt van een stoel. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt terzake vernieling en staat de man een geldelijke vordering te wachten ivm de door de politieregio geleden schade.

Mishandeling na verkeersincident.
Gisterenavond, omstreeks 23.30 uur, werd een 27 jarige automobilist uit Ede, met een gas in het gezicht bespoten, zodat hij pijn in het gezicht en brandende ogen daar aan over hield en werd hij bedreigd met de dood. Dit feit werd gepleegd door de twee inzittenden van een auto, die op hetzelfde moment als de 27 jarige de rotonde naderde. Een witte Opel Kadett, met daarin de twee verdachten verleende daarbij geen voorrang aan de 27 jarige bestuurder. Omdat de laatste dacht een hem bekende in de Opel te ontwaren, bracht hij even later zijn voertuig tot stilstand. Vervolgens stapte uit de Opel de twee daders en pleegden zij de feiten zoals genoemd. Naar verluidt zouden verschillende personen getuigen zijn geweest van dit incident. Derhalve verzoekt de politie zich te melden.

Einde berichten.

Aanvulling persbericht:

Mishandeling na verkeersincident.
Het feit vond plaats op de rotonde van de Tooroplaan en de Arnold Koningstraat.