Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 25 april 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: inbrekers aangehouden
De politie heeft woensdagavond in Lewenborg een inbreker aangehouden. Het gaat om een 28-jarige Stadjer die zich vermoedelijk schuldig had gemaakt aan twee inbraken , onder meer aan de Kombuis. Getuigen tipten de politie die de verdachte aantroffen aan de Lijzijde. De man was nog in het bezit van enkele goederen die hij uit een van de woningen had meegenomen. Hij voor nader onderzoek ingesloten. Tevens werd op het Bleekveld in Groningen na een tip een 29-jarige Stadjer aangehouden die had geprobeerd in te breken in een paar woningen aan dezelfde straat. De man is eveneens ingesloten voor nader onderzoek. Donderdag in de vroeg morgen werd een 43-jarige Stadjer bij de Vestdijklaan aangehouden, eveneens voor een inbraak. Hij bleek kort daarvoor te hebben ingebroken in een kerkgebouw en had daar onder meer frisdrank gestolen hetgeen hij in de fietstassen had gestopt van een gloednieuwe fiets die hij bij zich had. Ook over deze fiets kon hij geen redelijke verklaring afleggen. De fiets is daarom in beslag genomen. Hij is voor verhoor ingesloten.

Groningen: tumult om bekeuring
Woensdagmiddag ontstond er enige tumult rond een bekeuring voor fout parkeren op de Bornholmstraat in Groningen. Een 24-jarige automobilist uit Hoogeveen had zijn voertuig geparkeerd op het trottoir, waarvoor hij werd gewaarschuwd door een passerende politiesurveillance. Enige tijd later bleek, dat de betreffende auto er nog steeds stond. Daarop maakten de agenten kenbaar dat de man een bekeuring kreeg voor het fout parkeren. De betreffende chauffeur maakte zich hierover zo kwaad, dat hij zijn portemonnee en zijn autosleutels naar de agenten gooide. Toen hem gevraagd werd naar zijn naam en dergelijk kwam hij woedend uit de auto en liep dreigend op de agenten af. Hij is vervolgens enkele ogenblikken onder controle gebracht en tegen de grond gewerkt Nadat hij rustiger werd lieten de agenten hem weer los en kon de bekeuring verder worden afgewerkt.

Vierhuizen: bewoner overvallen
Een 52-jarige bewoner van Vierhuizen is dinsdagavond overvallen in zijn woning. Drie onbekende mannen drongen zijn huis binnen en bedreigden hem met geweld om geld af te geven. Nadat de bewoner dit had gedaan verdween het drietal met onbekende bestemming. De politie stelt een nader onderzoek in.

Eemshaven: bekeuringen voor snelheid en andere verkeersovertredingen De politie heeft woensdagavond verscherpt toezicht gehouden op het gedrag van motorrijders en automobilisten in het Eemshavengebied. Dit in verband met het racen op de openbare weg waarbij zowel voor toeschouwers als deelnemers grote risiscos bestaan. In totaal zijn tien bekeuringen uitgedeeld voor diverse overtredingen als het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het ombuigen van kentekenplaten en het voeren van onjuiste kentekenplaten. Op het circuitgedeelte is gecontroleerd met de lasergun. Daarbij zijn drie bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. Op de toevoersweg naar het gebied, de Eemshavenweg bij Roodeschool zijn dertien snelheidsovertreders genoteerd. De politie gaat door met deze conrtroles om het racen in het Eemshavenweg de kop in te drukken. Nadelige gevolgen tengevolge van het racen of stunten met motoren of autos zullen in veel gevallen voor zowel de betrokken bestuurders of passagiers als wel voor eventuele toeschouwers niet door de verzekeringsmaatschappijen worden gedekt.

Noordhorn: jongen inbreker aangehouden
Een 15-jarige knaap is woensdagnacht in Noordhorn aangehouden, nadat hij had ingebroken in de school aan de Geert Waldastraat in Zuidhorn. De politie werd getipt over de inbraak. Aan de hand van het signalement werd de jongen korte tijd later op zijn fiets aangetroffen op de Rijksstraatweg bij Noordhorn. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Muntendam: inbreker aangehouden
Woensdagmiddag is in Muntendam een 22-jarige inbreker aangehouden. De man, afkomstig uit Zuidbroek, werd door een voorbijganger betrapt bij een inbraak in een woning aan de Kerkstraat in Muntendam, waarop de politie werd gewaarschuwd. Toen de agenten arriveerden werd de inbreker juist achterna gezeten door een omwonende. De politie nam de achtervolging over en na een lange sprint en een snoekduik kon de man worden ingerekend. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Doezum: botsing met schade
Op de Provincialeweg in Doezum botste woensdagmiddag een 28-jarige automobiliste uit die plaats achterop een stilstaande personenauto, waardoor beide autos ernstige schade opliepen. De autos zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. De botsing ontstond, omdat de vrouw de aandacht had bij haar beide kinderen die achter in de auto ruzie maakten. Hierdoor zag ze de auto te laat waardoor de botsing ontstond. Alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Ten Boer: winkeldieven aangehouden
Op de Provincialeweg in ten Boer zijn woensdagavond een 26-jarige inwoner van Utrecht en een 22-jarige kompaan uit Stadskanaal aangehouden. De Utrechtenaar bleek als chauffeur op te treden van een personenauto zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tevens was de auto niet verzekerd en APK gekeurd. In de auto lagen tassen en dozen met nieuwe schoenen. Tevens zegen de agenten andere gebruiksgoederen met daarop de prijskaartjes nog aanwezig. Al ras bleek dat de spullen waren gestolen. Het tweetal is aangehouden en ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 euro/min)