Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Met idealisme alleen redden we het niet

Vrijwilligers van het Rode Kruis vragen 14 dagen jouw steun

Van 25 april tot 9 mei 2002 organiseert het Rode Kruis zijn jaarlijkse fondsenwervingscampagne. Duizenden rodekruisvrijwilligers zullen vanaf vandaag 17 uur postvatten aan kruispunten en grootwarenhuizen om zelfklevers te verkopen aan de bevolking. De opbrengst van de campagne gaat zoals steeds naar de plaatselijke hulpacties. Het Rode Kruis telt meer dan 14.000 vrijwilligers die zich op verschillende manieren inzetten voor mensen in nood. Zij verlenen eerste hulp bij rampen en grote evenementen, delen boeken uit aan patiënten in ziekenhuizen, leren jong en oud hoe ze zelf eerste hulp kunnen verlenen... De rodekruisvrijwilligers geven ook speciale aandacht aan de kwetsbaren. Dankzij hen krijgen bejaarden en alleenstaanden regelmatig een bezoekje, kunnen asielzoekers in de opvangcentra Nederlands leren, kunnen kansarme kinderen eenmaal per jaar op kamp gaan...
De rodekruisvrijwilligers zijn onbetaald maar moeten wel kunnen werken met modern en degelijk hulpmateriaal. Alle vrijwilligers krijgen ook een grondige opleiding bij het Rode Kruis en regelmatig bijscholing. Dit kost natuurlijk geld en hiervoor vragen zij 14 dagen jouw steun. Je kan helpen door de zelfklevers te kopen bij de rodekruisvrijwilligers die je tijdens de 14-daagse overal zal tegenkomen.
Stripfiguur en kwajongen Dokus helpt alvast mee en zorgt dit jaar voor de mooie zelfklevers. Wie de zelfklever van 5 euro koopt, maakt bovendien kans om één van de vele prijzen te winnen: 2 fordka Brio's met panoramisch elektrisch bedienbaar open dak en BTW inclusief geschonken door Ford Motor Company; 65 City Cruises Zeebrugge-Hull (Noord-Engeland) voor 2 personen heen en terug, aangeboden door P&O North Sea Ferries, 100 zomerverblijven voor 2 personen voor 8 dagen (kamer en ontbijt) in de Franse Alpen; 130 weekendverblijven in een bungalow van 4 personen in Park Molenheide en 900 gezinstickets geldig voor 2 volwassen en 2 kinderen voor Sea Life Center Blankenberge. Op elke zelfklever vind je een uniek geluksnummer. Wil je weten of je hebt gewonnen, bel dan vóór 27 mei naar 0900-00 105 met je persoonlijke geluksnummer bij de hand of SMS je geluksnummer naar 3105 en je weet meteen of je bij de winnaars bent.

Brussel, 25 april 2002