TNT Post Groep NV

EMBARGO TOT 12.30 uur vandaag

Prinses Margriet ontvangt uit handen van Bestuursvoorzitter Peter Bakker van TPG het eerste exemplaar van de Rode Kruis postzegel 2002.

PTT Post geeft speciale Rode Kruis postzegels uit

Vandaag (27 april) overhandigt Bestuursvoorzitter Peter Bakker op landgoed Mariënwaerdt te Beesd de nieuwe Rode Kruis postzegel aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden. De frankeerwaarde van de Rode Kruis zegel is 0,39 eurocent met een toeslag van 0,19 eurocent. Dit laatstgenoemde bedrag komt ten goede aan het Nederlandse Rode Kruis. Het thema van de zegel staat dit jaar in het teken van het tienjarig bestaan van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. Deze wandeltocht langs en over de rivier de Linge wordt dit jaar voor de tiende maal gehouden en wordt georganiseerd in samenwerking met de ANWB en KNBLO (Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding). De opbrengst komt ten goede aan het Nederlandse Rode Kruis.

Bakker: "Ik heb veel bewondering voor Het Rode Kruis, het is een waardevolle organisatie die wereldwijd fantastisch werk verricht voor mensen in nood. Als bestuursvoorzitter van een grote internationale organisatie, met een Nederlandse basis, hecht ik veel waarde aan 'social responsibility'. Als TPG zijn wij momenteel aan het bekijken hoe wij daar onze verantwoordelijkheid in kunnen nemen. De relatie met het Rode Kruis en PTT Post bestaat al sinds 1949. Elke vijf jaar wordt er een Rode Kruis postzegel uitgegeven en nu werken we ook samen op digitaal gebied".

Het velletje bestaat uit zes dezelfde postzegels. De postzegel is vanaf vandaag verkrijgbaar bij alle Postkantoren, de Collect Club in Groningen en via www.postshop.nl. Het ontwerp van de postzegel toont een rood kruis en een gestileerde voorjaarsbloesem tegen een achtergrond van een groen voorjaarslandschap met een heldere lucht. Het frisse karakter van de postzegel accentueert het lentegevoel en refereert aan de Bloesemtocht. Op subtiele wijze is er perspectief in het zegelontwerp gecreëerd, waardoor het lijkt alsof er wandelaars achter elkaar aan lopen.

Het postzegelvelletje is ontworpen door Robert Beckand, Rens Muis en Pieter Vos van 75B uit Rotterdam. Dit ontwerperscollectief is een vervolg van hun samenwerking op de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam.

Donaties via digitale brievenbus van PTT Post
Onlangs heeft het Rode Kruis zich aangesloten bij Privver, de digitale brievenbus van PTT Post. Consumenten ontvangen via hun persoonlijke Privver- box, informerende berichten over actuele projecten en ontwikkelingen. Tevens kunnen zij met één muisklik donaties doen via de speciaal ontwikkelde betaalfunctionaliteit van Privver, iAccept.

Koninklijke PTT Post * is onderdeel van TPG dat wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten verleent.
TPG heeft meer dan 141.000 werknemers in 59 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2001 ¤ 11,2 miljard. In het eerste kwartaal van 2002 nam de omzet toe met 8,5 procent. TPG N.V. is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.


* Vanaf mei 2002 zal Koninklijke PTT Post haar naam wijzigen in Koninklijke TPG Post



TNT Post Groep NV