Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-04-2002
1e persbericht 27 april 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Insluiper aangehouden
In een garagebedrijf aan de Hugo van der Goeslaan is vrijdag om 21.50 uur een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zijn aanwezigheid in de garage werd opgemerkt omdat een alarm afging. Bij zijn aanhouding had hij een laptop bij zich en twee autos stonden klaar om meegenomen te worden. De man is vrijdagmiddag naar autos gaan kijken en heeft een gesprek gehad met een verkoper. Daarna heeft hij zich vermoedelijk in laten sluiten. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Harddrugs
In een ontmoetingscentrum aan de Ten Hagestraat is vrijdag om 23.00 uur een 23-jarige man uit Sittard aangehouden. De man bood harddrugs aan onder de bezoekers. Bij zijn aanhouding had hij drie cachetten wit poeder bij zich. Hij is ingesloten en het poeder is in beslag genomen en wordt onderzocht.

Eindhoven: Man slaat taxichauffeur
Zaterdag om 1.00 uur is op de Van Thienenlaan een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had met zijn maat een taxi vanuit het centrum naar de Van Thienenlaan genomen. Daar wilden zij de rit niet betalen. Uiteindelijk ging de betaling door maar de 27-jarige man sloeg de taxichauffeur in het gezicht. De man kon in de buurt aangehouden worden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt plattegrond plat Een 27-jarige Helmondse automobilist is zaterdag om 2.20 uur op de Wal aangehouden. De man zou op de Mathildelaan een reclamebord met stadsplattegrond omgereden hebben. Daarna was hij doorgereden. Hij had gedronken en blies ruim 1,55 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Jongen met gestolen auto
Op de Cornelis Schuytstraat is zaterdag om 4.20 uur een 15-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen reed met een Opel Corsa over de Blaarthemseweg en kwam daar een politieauto tegen. De politiemensen zagen hem wegduiken en reden hem achterna voor een controle. De jongen gaf gas en na een achtervolging via de Tinelstraat en Palestrinastraat stopte de jongen in de Cornelis Schuytstraat. Hij vluchtte te voet weg maar kon achterhaald worden. In de Opel Corsa was een doorverbinding gemaakt. Hij was dezelfde nacht in Gestel gestolen. De jongen is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Snelheidscontroles


- Vrijdag tussen 15.30 en 17.40 uur is op de Leenderweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 2834 passerende voertuigen reden er 54 te hard. De snelste reed 78 km/u. 50 is toegestaan.


- Op de Stationsweg was tussen 15.15 en 16.10 uur een controle. 23 van 553 voertuigen kwamen te hard langs de radarapparatuur gereden. De hoogst gemeten snelheid was 69. De maximumsnelheid is 50 km/u.


- Op de Boschdijk werd tussen 18.45 en 21.15 uur gecontroleerd. Hier passeerden 921 voertuigen en 258 deden dat te snel. De topper haalde 91 km/u terwijl 50 mag.

Eindhoven: Kraakactie op tijd gekraakt
In een leegstaande woning aan de Houtstraat zijn zaterdag om 6.20 uur een 30-jarige man met onbekende woonplaats en een 19-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Zij hadden de achterdeur van de woning opengebroken en waren naar binnen gegaan om, volgens hun zeggen, de woning te kraken. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Autos in brand
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Helmond op drie plaatsen autos in brand geraakt. Op het Oude Huys brandde even na 3.30 uur de voorzijde van een Toyota terreinwagen uit. Twintig minuten later stond op de J.A. Carpstraat een bestelbusje in brand en op een parkeerterrein achter het Belastingkantoor stonden om 4.50 uur zes autos in brand. Vier daarvan brandden helemaal uit.

Best: Caravans in brand
Bij een caravanstalling aan de Hogevleutseweg is zaterdag rond 1.35 uur brand uitgebroken. De eigenaar van de stalling ontdekte de brand. Tien caravans brandden uit en zes caravans en een boot raakten beschadigd. De oorzaak is onbekend.

Deurne: Verdachte mishandeling aangehouden
Op de Markt is zaterdag om 1.05 uur een 18-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij zou een 16-jarige jongen uit Asten tegen de grond geslagen hebben. Bij de mishandeling zou nog een tweede persoon betrokken zijn, maar deze was al weg. De aanleiding tot de mishandeling is niet duidelijk geworden. De verdachte is ingesloten. Het slachtoffer was door de klap even de kluts kwijt maar kon na behandeling naar huis.

Mierlo: Bewoners treffen inbreker op bed aan
De bewoners van een woning aan de Wilhelminastraat troffen zaterdag om
1.50 uur bij thuiskomst een jongen op het bed in de slaapkamer aan. De bewoner hield de inbreker vast en belde de politie. De ruit van de voordeur bleek vernield te zijn. De indringer, een 16-jarige Helmonder, is voor onderzoek de cel ingegaan.

Gemert: Man verdacht van verduistering
In zijn woning in Aarle Rixtel is vrijdag om 20.45 uur een 34-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. Hij werkte voor een bedrijf in Gemert. Het geld dat klanten van dat bedrijf aan hem betaalden droeg hij niet af aan zijn baas. Toen het bedrijf herinneringsnotas aan de klanten stuurde kwam de verduistering aan het licht. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Brommobilist onder invloed
Op de Kempischebaan is zaterdag om 1.35 uur een 29-jarige bestuurder van een brommobiel aangehouden. De man had op de Kempischebaan een aanrijding gehad met een paaltje van een wegversmalling. De brommobilist bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.