Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 12.30 uur

Man aangehouden voor poging doodslag

UTRECHT Een 39-jarige man uit Utrecht is op zaterdag 27 april kort na middernacht aangehouden op verdenking van poging doodslag, doorrijden na aanrijding onder invloed van alcohol en plegen van verzet.

De man was even daarvoor met zijn bestelbus ingereden op de eigenaar en bezoekers van een horecagelegenheid aan de Bollenhofsestraat. Enkele bezoekers liepen lichte verwondingen op aan handen en benen. De gevel en terrasmeubilair raakten zwaar beschadigd.

De man reed daarna weg, maar de gewaarschuwde politie kon hem klem rijden in de Griftstraat. De Utrechter wilde echter niet uit zijn auto komen en verzette zich hevig. Met assistentie van diverse politiemensen lukte het de man uit de auto te krijgen, waarna hij naar de grond werd gebracht en geboeid.

Op het bureau werd een ademanalyse afgenomen waaruit bleek dat de man
1,7 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de bestelbus inbeslaggenomen. Na onderzoek door een arts bleek dat de Utrechter enkele schaafwonden en een gekneusde rib had opgelopen tijdens zijn aanhouding. De Utrechter zou volgens verklaring van de eigenaar van het café enige tijd geleden problemen hebben veroorzaakt waarop de eigenaar hem nu de toegang weigerde.

De Utrechter zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Slingerende automobilist aangehouden

UTRECHT Na een melding op vrijdagavond 26 april omstreeks 23.20 uur van getuigen die een automobilist slingerend hadden zien rijden over het Westplein, stelde de politie een nader onderzoek in.

Inmiddels had de bestuurder zijn auto geparkeerd op de Adriaen Bayerkade. Bij het aanspreken van de bestuurder, een 48-jarige man uit Utrecht, bleek sprake van alcoholgebruik en werd de man aangehouden.

Op het bureau kan de man wegens redenen van medische aard niet blazen op het ademanalyseapparaat, waarop een arts bij de Utrechter een bloedproef heeft afgenomen. De 48-jarige man had geen geldig rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Onbekende bestuurder veroorzaakt aanrijding

UTRECHT Een onbekend gebleven man heeft vrijdagavond omstreeks 21.50 uur met een gestolen auto een aanrijding veroorzaakt op de Blauwkapelseweg. Hij was daarbij op de achterzijde van een andere automobilist gebotst die moest afremmen voor een andere auto voor hem.

De onbekende bestuurder keerde snel de auto en reed weg in de richting van het Eijkmanplein, achtervolgt door de aangereden bestuurder. De achtervolging eindigde op de Moldaudreef toen de onbekende bestuurder op een verkeerspaal botste. Onmiddellijk rende deze weg en kon niet meer achterhaald worden door de achtervolgende automobilist.

De auto bleek gestolen op 22 april in Soest. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbreker overlopen

UTRECHT Op donderdag 25 april omstreeks 16.00 uur overliep een bewoner aan de Weerdsingel Oostzijde bij thuiskomst een inbreker. De bewoner ging op zijn fiets achter de inbreker aan, maar werd daarbij bedreigd en mishandeld.

De mishandeling en bedreiging vond plaats op de Biltstraat ter hoogte van de Wittevrouwenbrug. De bewoner riep de hulp in van omstanders en een voorbijganger schoot te hulp, maar de inbreker wist toch te ontkomen. De bewoner liep een verwonding op aan zijn hoofd en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Het signalement van de inbreker luidt: negroïde man, tussen de 20 en 25 jaar, ongeveer 1.80 m., fors postuur, gekleed in een donkere jas en hij droeg een rugzak.

Het WoningInbrakenTeam (WIT)Paardenveld onderzoekt deze zaak en roept getuigen die mogelijk iets van het incident hebben gezien, dan wel de verdachte menen te herkennen of andere informatie hebben dat kan bijdragen in het oplossen van dit misdrijf, te bellen met de politie, bureau Paardenveld, telefoon 0900 8844.