Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-04-2002 Persberichten district Binnensticht, 13.00 uur

Verdachten inbraak aangehouden bij verkeerscontrole

ZEIST Op Het Rond is vrijdag 26 april van 14.00 uur tot 21.00 uur een grootschalige verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze verkeerscontrole zijn twee mannen aangehouden die verdacht worden van een bedrijfsinbraak.

In de auto van de 19-jarige inwoners van Zeist werden spullen aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Ook waren de twee in het bezit van verdovende middelen. De verdachten zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor.
In totaal zijn 280 voertuigen gecontroleerd, waaronder 30 bromfietsen. 83 bestuurders kregen een bekeuring voor onder andere het niet dragen van een autogordel, het voeren van mistlicht, negeren van een stopteken en rijdend telefoneren. Eén bestuurder is zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij 2,15 promille alcohol in zijn bloed had.

Rijden onder invloed

ZEIST Een 36-jarige automobilist uit Bunnik is vrijdagavond 26 april rond middernacht aangehouden op de Boulevard vanwege alcoholgebruik .

De Bunniker was met zijn auto tegen een paal gereden op de Boulevard en weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Omdat de automobilist agressief en beledigend reageerde tegenover de politieagenten, is de man meegenomen naar het bureau in Zeist. Hier heeft de man een aantal vernielingen gepleegd en bleek hij bovendien niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.