Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-04-2002 Persberichten district Eemland zuid, 13.05 uur,

Wilde achtervolging

AMERSFOORT Na een wilde achtervolging door het centrum van Amersfoort heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 april een 21-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden.

Twee agenten zagen tijdens de surveillance een auto met hoge snelheid, vanaf de verkeerde kant, een eenrichtingsstraat inrijden. Vervolgens doofde de automobilist zijn lichten, negeerde een stopteken en ging er plankgas vandoor waarbij er diverse verkeersovertredingen gemaakt werden. Verschillende politieautos zijn de auto gevolgd en uiteindelijk werd de snelheidsduivel klemgereden op de Rondweg Zuid. Hierbij liepen twee politievoertuigen lichte schade op. De automobilist moest zijn rijbewijs en auto inleveren.

Fietser gewond bij aanrijding

HOOGLAND Bij een aanrijding op de Zevenhuizerstraat is vrijdagmiddag 26 april een 44-jarige fietster uit Hoogland licht gewond geraakt.

De fietster reed over de Zevenhuizerstraat toen een 35-jarige automobilist uit Apeldoorn, vanaf de Bieshaarlaan rechtsaf wilde slaan de Zevenhuizerstraat op. Hierbij zag hij de vrouw op de fiets over het hoofd en een aanrijding was onvermijdelijk. De Amersfoortse is vervolgens met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Achteraf bleken haar verwondingen mee te vallen.

Scooterteam actief

LEUSDEN/WOUDENBERG Het regionale scooterteam heeft vrijdagavond 26 april bij een verkeerscontrole op de Bavoortseweg in Leusden en De Bosrand in Woudenberg één en vijftig brommers en snorfietsen gecontroleerd op technische gebreken.

Onder andere werd geconstateerd dat drie en twintig brommers waren opgevoerd, vijf bestuurders geen helm droegen, elf bestuurders geen verzekeringspapieren bij zich hadden en één brommer een defecte stuurinrichting had. Een bestuurder kreeg een rijverbod vanwege alcoholgebruik. Hij had 1,10 promille alcohol in zijn lichaam.