Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 27-04-2002
Persberichten van zaterdagmiddag 27 april 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 28 april, 08.00 uur.

Tel 06 53 23 80 59.

Inbraak in scène gezet

Zuidlaren. Gisternacht werd een in Zuidlaren gestolen auto tegen een boom aangetroffen in Midlaren aan de Groningerstraat. Inmiddels heeft de 18-jarige zoon des huizes aan de politie bekend dat hij na thuiskomst s-nachts de auto van zijn moeder heeft gepakt en een stukje is gaan rijden waarna hij tegen de boom botste. Hij raakte in paniek en zette een inbraak in scène en hoopte zo buiten schot te blijven. De politie kwam na sporenonderzoek al snel tot de conclusie dat er iets niet klopte waarna de zoon bekende. Hij kon geen verklaring geven waarom hij s-nachts een eindje met de auto is gaan rijden.

Ongevallen

Emmen. Vannacht zag een 30-jarige man uit Emmen te laat dat een voor hem rijdende automobilist niet snel optrok bij een verkeerslicht aan de van Schaikweg. Hij botste tegen de achterzijde van deze auto waardoor geringe schade ontstond. De gewaarschuwde politie ontdekte echter dat de 30-jarige man wel alcohol had gedronken Een test wees een promillage uit van 1,3. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hoogeveen. Vanmorgen vroeg reed een 26-jarige man op zijn scooter over de Melkweg. In een flauwe bocht reed hij rechtdoor en raakte in de slip waarna hij viel. De politie ontdekte dat de man nogal naar alcohol rook. Vier blaastesten mislukten waarna van de man een bloedproef werd afgenomen.

Hoogeveen. Vanmorgen reed een 17-jarig meisje uit Zuidwolde over de Schutstraat. Zij zag niet dat een kar van een markthandelaar daar stilstond waarna zij tegen de achterzijde botste. Zij kwam te vallen en liep een wond aan haar hoofd op. Zij werd naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

Tynaarlo. Vannacht reed een 25-jarige man uit Assen met zijn auto over de A 28 in de richting Groningen. Ter hoogte van Tynaarlo werd hij volgens hem ingehaald door de bestuurder van een witte bestelauto die hem sneed. Hierdoor moest hij uitwijken waardoor hij in de berm terechtkwam en met de auto over de kop sloeg. Hij kwam in de sloot tot stilstand. Hij en zijn 23-jarige passagier uit Groningen kwamen er zonder letsel vanaf. Van de bestuurder werd een bloedproef genomen. De bestuurder van de witte bestelauto was in geen velden of wegen te bekennen.

Assen. Vannacht hoorden agenten in het bureau aan de Weiersstraat een doffe knal. Toen zij buiten keken zagen zij dat op de kruising Weiersstraat-Nobellaan-het Kanaal een auto tegen een paal was gebotst. De 44-jarige bestuurster uit Assen werd gewond naar het WZA overgebracht. Zij werd met ondermeer een gebroken sleutelbeen opgenomen. Er werd een bloedproef afgenomen.

Alcoholmobilisten

Beilen. Vannacht werd een 24-jarige autobestuurder uit Hijken gecontroleerd aan de Sportlaan. Hij bleek een alcoholpromillage van 0,6 te hebben. Hij kreeg een transactie aangeboden van 190 euro.

Klazienaveen. Gisteravond werd een 38-jarige bestuurder van een auto gecontroleerd aan de Langestraat. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,3. Eerder deze maand was hij ook al voor een soortgelijk delict bekeurd. Daarom werd nu zijn rijbewijs ingevorderd.

Snelheidsovertreding

Klazienaveen. Werd gisteravond de auto van een in Seedorf gelegerde 19-jarige militair ingenomen na een aantal overtredingen in Klazienaveen. Zo haalde hij onverantwoord in en pleegde hij een aantal snelheidsovertredingen. Waar 30 kilometer was toegestaan (Verlengde BladderswijkOZ) reed hij 60 en waar 50 kilometer was toegestaan (van Echtenskanaal NZ) reed hij 84 km/uur. Ook bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 0,8. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de auto in beslag genomen. In de auto werd bovendien een groot dolkmes aangetroffen dat onder de Wet Wapens en Munitie valt en is verboden.

Motor gestolen

Assen. Gisteravond ontdekte een 29-jarige vrouw uit Heerenveen dat haar motor was gestolen. Zij had de motor geparkeerd aan de Vaart NZ omstreeks 20.00 uur. Drie kwartier later was de afgesloten motor verdwenen. De rode Yamaha heeft een waarde van 8.000 euro.

Cocaïne aangetroffen

Assen. Gistermiddag werd aan de Mr Groen van Prinstererlaan bij een controle van een 25-jarige man uit Assen 20 bolletjes cocaïne aangetroffen. De verdovende middelen met een waarde van 1200 euro werden in beslag genomen. De man krijgt een proces-verbaal voor overtreding van de Opiumwet.