Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 27-04-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Vroege overval
ALMERE Twee personen hebben vrijdagmorgen geprobeerd de Plusmarkt aan het C. van Eesterenplein te overvallen. De overvallers stonden omstreeks 07.45 uur voor de voordeur van het pand en probeerden binnen te komen door een medewerkster met een vuurwapen te bedreigen. De medewerkster had echter geen sleutel van het pand. Toen de daders met de medewerkster naar de achterdeur liepen, bleken daar meerdere medewerkers te staan. Daarop zijn de overvallers gevlucht. De daders zijn twee jongens (ca. 16 tot 18 jaar) met een donkere huidkleur. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die vrijdagmorgen (of eerder) iets hebben gezien, dat kan leiden tot de aanhouding van de daders, contact op te nemen via tel. 0900 8844.

Aanrijdingen met gewonden
ALMERE Op de J. Iverslaan reed vrijdagmiddag een 25-jarige Almeerder zijn auto achteruit een parkeervak uit. Hij had niet gezien dat een 31-jarige plaatsgenote met haar auto naderde. Zij kon de auto van de Almeerder niet meer ontwijken. Beide bestuurders zijn met nekklachten overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE Een automobiliste (gegevens nog onbekend) verleende vrijdagavond op de kruising van de Bosranddreef - Buitenring geen voorrang aan een 51-jarige automobiliste uit Almere. De brandweer moest één der autos openknippen. Beide bestuursters zijn met onbekend letsel door de GGD overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Verkeerscontrole
EMMELOORD De politie heeft vrijdag van ongeveer half vier s middags tot half tien s avonds een algemene verkeerscontrole gehouden op het Harmen Visserplein. In totaal zijn 84 personenautos en 13 bromfietsen gecontroleerd. Elke bestuurder werd gecontroleerd op alcohol. Naast politie en justitie werkte ook de douane mee aan deze controle. 3VO gaf voorlichting aan de gecontroleerde bestuurders.
* Er werden 57 bekeuringen uitgeschreven terzake diverse overtredingen van de gedragsregels en technische eisen van de wegenverkeerswetgeving.

* 1 bromfietser was onder invloed en blies 330 ug/l ( 0,75 promille).

* Van vier autos is het kentekenbewijs ingenomen wegens technische gebreken.

* 3 taxis bleken hun zaken niet goed op orde te hebben.
* 1 voertuig bleek niet verzekerd te zijn.
* 1 automobilist hield tijdens het rijden een mobiele telefoon in de hand.

* 1 persoon kreeg een proces-verbaal wegens urineren op de openbare weg.

* De douane constateerde:

+ 1 overtreding terzake het illegaal gebruik van rode diesel.
+ 3 overtredingen van de BPM .

+ 1 maal misbruik van een handelaarskenteken.

Rijden onder invloed
DRONTEN Een 27-jarige automobilist uit Dronten reed vrijdagnacht op de West. Hij slingerde en kwam daardoor in aanraking met een tegenligger. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies 855 ug/l (1,94 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Een 51-jarige automobilist uit Almere reed vrijdagnacht op de Westerdreef bijna met zijn auto de berm in. Bij controle bleek hij alcohol gedronken te hebben. De verdachte weigerde de ademtest. Proces-verbaal is opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

LELYSTAD Een 37-jarige automobilist uit Lelystad nam vrijdagnacht de rotonde op de kruising van de Oostranddreef met de Gelderse Dreef verkeerd. Hij ging dwars over het middengedeelte en kwam aan de andere kant van de rotonde tot stilstand met een kapot carter en vier lekke banden. De man bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies 435 ug/l (0,98 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Een 26-jarige automobilist uit Almere werd vrijdagnacht op de Delftstraat gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en had alcohol gedronken. Hij blies 320 ug/l (0,72 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

Inbraak in hennepplantage
SWIFTERBANT Tijdens toezicht op het bedrijventerrein van Swifterbant zagen politieagenten de roldeur van een bedrijf half open staan. Onderzoek wees uit, dat in het bedrijf een professionele hennepplantage gevestigd was, en dat alle planten verdwenen waren. Gezien de sporen was er sprake van inbraak via de ontluchtingsinstallatie. De eigenaar / gebruiker van het pand is nog niet bekend.

Aanhoudingen na verstoring nachtrust
ALMERE Op de Grote Markt begon vrijdagnacht omstreeks 03.00 uur een groepje jongeren te schreeuwen en onderling te vechten. De politie heeft de groepen uit elkaar gehaald, waarbij twee diensthonden zijn ingezet. Twee Almeerse verdachten (21 en 23) zijn aangehouden terzake het niet voldoen aan een bevel; een derde verdachte uit Almere (16) is aangehouden terzake belediging van een ambtenaar.