Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 27-04-2002
Persberichten district Sittard (JK-14.45 uur) Zaterdag 27 april 2002

Geleen; vernielingen aan school
Vrijdagmorgen 26 april werden op een school aan de Dr. Nolenslaan in Geleen een groot aantal vernielingen ontdekt. Een en ander moet gedurende de daaraan vooraf gaande nacht gepleegd zijn. Een zestal ramen werden vernield terwijl met verf, eieren, boter en meel deuren, muren en het schoolplein werden besmeurd. Van een aantal deuren werden de sloten met kit dicht gespoten. Door de school werd aangifte van vernieling gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Elsloo; onder invloed
Een onder invloed van alcohol en mogelijk drugs verkerende 25-jarige man uit Elsloo vernielde vrijdag 26 april om 10.15 uur een ruit van de voordeur van een woning aan de van Oldenbarneveldstraat. Na zijn vertrek sloeg hij in de Frans Halsstraat een man in zijn gezicht en liep via een openstaande deur een woning aan de Const. Huijgensstraat naar binnen. Toen hij door de bewoner werd gesommeerd de woning te verlaten sloeg hij naar hem en vernielde in de gang een spiegel. De bewoner vluchtte daarop zijn eigen woning uit om hulp te halen. De gewaarschuwde politie wist de man in de Const. Huijgensstraat aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sittard; aanrijding met letsel - getuigen gezocht Vrijdag 26 april om 23.05 uur kwamen op de kruising Dr. Nolenslaan-Hasseltsebaan in Sittard de auto`s van een 36-jarige vrouw uit Sittard en een 40-jarige man uit Geleen met elkaar in botsing. Op het moment van de aanrijding werkten de verkeerslichten. Omdat niet duidelijk is welke partij door het rode licht gereden is, zoekt de politie in Sittard getuigen (tel: 0900-8844). De bestuurder uit Geleen, die geen autogordel droeg, sloeg met zijn hoofd een gat in de voorruit en liep letsel aan zijn buik en borst op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en moest ter observatie worden opgenomen. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.