Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-04-2002 2e persbericht 27 april 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man vernielt taxis
Op het Stationsplein is zaterdag om 9.05 uur een 36-jarige man uit Woerden aangehouden. De man wilde naar Woerden en ging in een taxi zitten. Hij bleek echter geen geld bij zich te hebben, zodat de rit werd geweigerd. De man werd kwaad en trapte tegen drie taxis die bij het station stonden. Hij is naar het bureau gebracht. De man was geestelijk in de war en hij is door personeel van de GGZE bekeken. Het werd noodzakelijk geacht hem op te nemen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Eindhoven: Krakers weer vrij
De man en vrouw die zaterdagmorgen in de Houtstraat werden aangehouden (zie eerste persbericht) zijn in de loop van zaterdagmorgen na overleg met justitie weer in vrijheid gesteld. Er bleek geen strafbaar feit gepleegd te zijn.

Eindhoven: Auto weg na inbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Leistraat. Aan de achterkant is een raam opengebroken. Uit de woning zijn een horloge, een organizer, 350,= een gsm en de sleutels van de auto meegenomen. Met deze autosleutels werd vanaf de oprit een zwarte Mercedes S320 met het kenteken 04-GJ-RZ meegenomen.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Zaterdag is op verschillende plaatsen in Eindhoven een snelheidscontrole gehouden.


- Van 9.50 tot 10.40 uur op de Pagelaan. 151 passanten, 8 overtredingen, hoogste snelheid 69 km/u.


- Van 10.50 tot 11.40 uur op de Wolvendijk. 309 passanten, 32 overtreders, hoogste snelheid 72 km/u.


- Van 14.15 tot 15.05 uur op de Quinten Matsijslaan. 293 passanten, 38 overtreders, hoogste snelheid 84 km/u.


- Van 12.30 tot 16.15 uur op de Boschdijk. 1575 passanten, 136 overtreders, hoogste snelheid 78 km/u.

Op alle plaatsen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Helmond: Inbraak
Zaterdag is tussen 11.00 en 12.30 uur ingebroken in een woning aan de Reigerlaan. Aan de achterzijde van de woning is een ruit vernield. De bewoner mist twee gouden kettingen, een oorknop en een herinneringsmunt (een zogenaamde Poffer).

Helmond: Controle snelheid
Zaterdag is tussen 13.25 en 16.20 uur op de Molenstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 997 passanten reden er 69 te hard. De snelste haalde een snelheid van 97 km/u. terwijl 50 toegestaan is.

Son: Motor gestolen
Vanaf 4000 op Ekkersrijt is vrijdag tussen 10.45 en 13.00 uur een okergele motor, BMW F 650 met het kenteken MB-DG-31, gestolen.

Breugel: Woninginbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Steenboklaan. Mogelijk was de achterdeur niet afgesloten. Uit de woning zijn twee portemonnees met ongeveer 80,= weggenomen. Verder verdwenen twee paspoorten en enkele Engelse ponden.

Oirschot: Inbraak bij bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijf aan De Bollen. Er is een ruit vernield en uit het bedrijf zijn gereedschappen en computerapparatuur gestolen.

Asten: Auto gestolen
Zaterdag rond 14.20 uur is vanaf een erf aan de Heikamperweg een bruine Jeep met het kenteken 33-HR-NP gestolen. De gebruiker van de auto had hem even geparkeerd om er een aanhanger aan te bevestigen. De sleutels zaten nog op het contact. Toen hij de aanhanger aan het pakken was hoorde hij dat de auto gestart werd. Toen hij weer op het erf kwam was de auto al weg.

Hoogeloon: Gestolen auto
Vanaf De Hoef is in de nacht van vrijdag op zaterdag een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken 66-FT-NP gestolen.

Waalre: Autodiefstal
In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf De Leesakker een groene Volkswagen Polo met het kenteken JG-LZ-93 gestolen.