Landelijke Studenten Vakbond


PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

LSVb kiest nieuw bestuur

Utrecht, 27 april 2002 - De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft het bestuur voor het jaar 2002-2003 gekozen. Zij zal op 29 juni 2002 het huidige bestuur opvolgen. De Algemene Leden Vergadering heeft de volgende mensen gekozen:

Noortje van der Meij als voorzitter:
Noortje (22 jaar) studeert geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Ze is actief betrokken bij de verbetering van de kwaliteit van haar opleiding en faculteit. Zij was lid van de faculteitsraad en ze is momenteel curriculumvertegenwoordiger. In die functie lobbyt zij bij de onderwijsmakers, is zij de schakel tussen studenten en docenten en verwoordt zij de stem van studenten in de vele inspraakorganen van de medische faculteit. Ze was actief binnen de International Federation of Medical Student's Association.

Helmer van der Heijde als vice-voorzitter:
Helmer (25) studeert Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool de Horst. Hij heeft veel onderwijs- en inspraakervaring opgedaan door zijn 4-jarig lidmaatschap van de medezeggenschapsraad. Helmer was in 2000-2001 coördinator van de Stichting HBO Studenten Overleg Medezeggenschap. Dit is een aan de LSVb verbonden stichting die zich bezighoudt met de ondersteuning en verbetering van de inspraak op hogescholen.

Hiske Arts als secretaris:
Hiske (22) heeft in 2001 haar bachelortitel aan het University College Utrecht behaald. Daarna liep ze vier maanden stage bij een Amerikaans congreslid. Hiske is actief bij DWARS, de GroenLinkse Jongerenorganisatie. Daar houdt zij zich onder andere bezig met standpuntbepaling rondom etnische conflicten en internationale betrekkingen.

Douwe Dirk van der Zweep als algemeen bestuurslid: Douwe Dirk (24) studeert Geschiedenis en Pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is actief geweest in verschillende inspraakorganen van zijn studie.Daarnaast was hij bestuurslid van Zeilstichting Aeolus, een organisatie die zeilkampen organiseert voor jongeren uit het hulpverleningscircuit.

Sharon Gesthuizen als penningmeester:
Sharon (26) studeert Vrije Kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Zij is sinds twee jaar lid van de centrale medezeggenschapsraad van ArtEZ, de gefuseerde kunstacademies van Enschede, Zwolle/Kampen en Arnhem. Sharon vertegenwoordigt haar klas in de afdelingsvergaderingen van haar opleiding en zij is bezig met het oprichten van een Arnhemse studentenbond.