Ingezonden persbericht


De Gezondheidsvakbeurs 2002 in RAI Amsterdam
Nieuwe beurs voor professionals in gezondheid

Op 27 en 28 april 2002 vindt voor de eerste keer een nieuwe vakbeurs plaats in de Amsterdamse RAI: de GezondheidsVakbeurs. Deze beurs richt zich op alle vakgroepen die binnen Nederland met gezondheid en gezond leven actief zijn. Zowel bij het bedrijfsleven als binnen diverse vakgroepen bestaat al jaren behoefte aan een kwalitatieve beurs, waarbij niet alleen artsen, drogisterijmedewerkers en therapeuten, maar ook eigenaren van beauty- en fitnesscentra, schoonheidsspecialisten van harte welkom zijn. De belangstelling bij het bedrijfsleven kan groot genoemd worden. Het eerste jaar kent de beurs meteen een deelnemersaantal van 130 standhouders. Ook van de kant van de bezoeker is de interesse goed: veel vakmensen vragen momenteel registratieformulieren aan.

Deze nieuwe beurs is tot stand gekomen na een goede analyse van de markt, waarbij twee ontwikkelingen een dergelijke beurs voor de gezondheid gewenst maken. Ronald van den Broek, organisator van deze beurs licht toe: "Enerzijds is er de ontwikkeling van een steeds grotere know-how op dit gebied bij de consument. Zij stellen steeds specifiekere vragen en verwachten dus een verstandig antwoord. Of het nu de drogist betreft, de therapeut of de apotheker. Aan de andere kant zijn er steeds meer nieuwe produkten die de op de markt geïntroduceerd worden. Dit betreft dan niet alleen de geneesmiddelen, maar ook juist produkten in de zelfzorg. Als je beroepsmatig bezig bent in de gezondheid, kan het natuurlijk niet zo zijn, dat een cliënt meer van deze nieuwe produkten weet dan degene die beroepsmatig bezig is. Bovendien zijn er thema's die voor alle vakgroepen van belang zijn. Neem nu het onderwerp 'voeding'. Of je nu voetreflextherapeut, arts, drogist of fitnesstrainer bent, voeding is vaak het centrale onderwerp als het gaat om je gezondheid. Denk voorts ook aan het thema 'lichaamsbeweging': ook een onderwerp dat meerdere vakgroepen tegelijk raakt."

Diverse vakbladen hebben recentelijk besloten om met de organisatie van deze beurs nauw samen te werken. Daarmee heeft deze nieuwe vakbeurs zich verzekerd van de belangstelling binnen de zojuist genoemde doelgroepen. Enkele voorbeelden zijn de bladen DW, Total Wellness en Supplement.

Tijdens de beurs worden ook in diverse theaters lezingen en workshops gehouden over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast is er een podium, waarop tal van shows op het gebied van fitness en lichaamsbeweging worden georganiseerd, waaronder op zondag uitgebreid aandacht voor de Nederlandse Kampioenschappen Fitness.

Indien men meer informatie wenst kan men contact opnemen met organisatieburo VDB Promotions BV. Telefoon 0165-503554 of e-mail: info@gezondheidsvakbeurs.nl. Als men de beurs wil bezoeken, dan kan op dezelfde manier een informatiefolder aangevraagd worden. Kaarten kosten EURO 30,- per persoon. Indien men zich kan legitimeren als vakbezoeker kost een kaart EURO 15,-. De beurs is op beide dagen geopend van 10.00-18.00 uur en vindt plaats in de Amstelhal.


- EINDE -