Ingezonden persbericht


Met de Tuktuk òf Wilde Bus
Meivakantie in Volkenkunde

De meivakantie in Volkenkunde van 27 april t/m 12 mei 2002 staat in het teken van vervoer en dat is al te merken vóórdat de bezoeker het museum binnengaat! Vanaf het kassahuisje rijdt Thaise tuktuk naar de hoofdingang, of zelfs om het hele museumgebouw! Ook het filmprogramma staat in het teken van vervoersmiddelen in andere culturen. Op woensdag 8 mei is er demonstratie van het maken van een Afrikaans speelgoedautootje die na afloop wordt verloot. Op moederdag kunnen kinderen een bijzondere verrassing maken... voor de moeders natuurlijk!

Peuters en kleuters
Kleine kinderen kunnen op reis met De Wilde Bus. Een fantasievoertuig dat kinderen van 2 tot en met 6 jaar door de wereld voert. Wie een busrit wil maken, haalt een koffertje in het informatiecentrum van het museum. In de meivakantie is ook de ruimte naast de Wilde Bus speciaal ingericht voor peuters en kleuters. Hier worden dagelijks boekjes voorgelezen in de Oosterse hoek. Kinderen kunnen er ook video kijken of een kleurplaat kleuren.

Films
Beleef de avonturen mee van Kuifje op zijn reis naar China in 'de Blauwe Lotus' en volg de Blauwe mannen van Marokko die de woestijn door trekken op kamelen. Volg Kaali uit Groenland op de hondenslee òf Aladdin op zijn vliegende tapijt! Deze films draaien op zaterdag 27, maandag 29 en dinsdag 30 april, op woensdag 1 t/m dinsdag 7 mei en op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei. Op donderdag 9 en zondag 12 mei draait Kirikou en de Heks. Vanaf 7 jaar.

Kinderrondleiding Indonesië
Kinderen kunnen een 'bootreis' langs de Indonesische eilanden maken. De rondleiding begint om 14.00 uur op woensdag 1 en donderdag 2 mei, zaterdag 4 mei en dinsdag 7 t/m zaterdag 11 mei. Vanaf 6 jaar.

Demonstratie Afrikaans speelgoed maken
Op woensdag 8 mei tussen 14.00 en 16.00 uur kun je zien hoe een Afrikaans speelgoedautootje wordt gemaakt en met wat geluk win je er één!

Tempelversiering maken
Op zondag 12 mei tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen kinderen iets moois maken voor de moeders. De workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar en kost ¤ 1,50. Op de dag zelf kunnen kinderen zich hiervoor inschrijven bij het informatiecentrum.

Het museum is extra geopend op maandag 29 april en maandag 6 mei 2002!