Ingezonden persbericht

Persbericht

Jonge bezoekers worden tijdens museumbezoek in de mei-vakantie echte luchtvaartspecialisten

Luchtvaartspeurneuzen gezocht in de Aviodome op Schiphol!

Kinderen kunnen tijdens de mei-vakantie van 27 april tot en met 5 mei echte luchtvaartexperts worden als ze meedoen aan de creatieve luchtvaartquiz in de Aviodome. Door allerlei leuke opdrachten komen jeugdige bezoekers tot 12 jaar steeds meer te weten over belangrijke vliegtuigen en de luchtvaart. Alle deelnemers krijgen bovendien een leuke luchtvaartverrassing mee naar huis.

"Papa-Hotel-Kilo-Lima-Mike- contact departure on 123.5, you are cleared to proceed to flight level one hundred" kraakt het uit de vliegtuigradio in de Aviodome. Een oude Engelse toverspreuk? Of ingewikkelde pilotentaal? Voor kinderen die in de mei-vakantie de Aviodome bezoeken zal zo'n 'toverspreuk' geen geheimen meer kennen.

Luchtvaartspeurneuzen
Hoe loods je als 'marshaller' (met die op pingpongbatjes lijkende bordjes) een grote 747 Jumbojet zonder ongelukken naar zijn parkeerplaats op Schiphol? Hoe spel je als luchtverkeersleider het luchtvaartalfabet (alfa, bravo, charlie...) zodat een piloot precies weet wat hij moet doen? Jonge luchtvaartspeurneuzen die in de meivakantie deelnemen aan de activiteitenroute in de Aviodome komen het allemaal te weten. Kinderen die meedoen, leren op de juiste manier signalen te geven naar een vliegtuig dat komt aanrijden. Ze kunnen daarbij vragen beantwoorden waarbij spelenderwijs het luchtvaartalfabet geleerd wordt en ze leren een heleboel over oude en nieuwe vliegtuigen.

Vliegende verrassing
Kinderen die aan alle luchtvaartactiviteiten deelnemen, krijgen een leuke luchtvaartverrassing. En... de jonge Aviodome-bezoekers gaan niet alleen met een mooie 'vliegende verrassing' naar huis maar natuurlijk ook met de kennis van een echte luchtvaart expert!

De luchtvaartquiz in de Aviodome is er voor alle kinderen tot 12 jaar. Er kan gedurende de hele meivakantie van 27 april tot 5 mei iedere dag worden deelgenomen. De Aviodome is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur en bevindt zich aan de Westelijke Randweg 201, 1118 CT Schiphol-Centrum. Voor meer informatie over de Aviodome kunt u bellen met tel. nummer 020-4068000 of de website bezoeken: www.aviodome.nl U kunt ook e-mailen naar info@aviodome.nl. Bezoekers kunnen eenvoudig en goedkoop parkeren op de parkeerplaats P15 achter de Aviodome. Het museum ligt op 10 wandelminuten afstand van het NS-station Schiphol.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol, tel. voor de pers: 020-4067245 Peter F.A. van de Noort, Jodie Staphorst en Ralph Fischer, april 2002.