Het Nederlandse Rode Kruis

25 april 2002
Prinses Margriet ontvangt nieuwe Rode-Kruispostzegel

H.K.H. Prinses Margriet zal zaterdag 27 april de nieuwe Rode-Kruispostzegel in ontvangst nemen op landgoed Mariënwaerdt in Beesd. De zegel komt elke vijf jaar uit. Dit jaar is de zegel gewijd aan het 10-jarig jubileum van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, een wandelevenement dat diezelfde dag plaatsvindt.

Sinds 1949 worden in Nederland eens in de vijf jaar Rode-Kruistoeslagzegels uitgegeven. De zegel heeft een waarde van 39 + 19 eurocent en verschijnt op velletjes van zes stuks. De extra 0,19 eurocent komt ten goede aan het Nederlandse Rode Kruis. De zegels zijn te koop bij alle grote PTT-kantoren en PTT Collect Club.

Prinses Margriet zal de zegel in ontvangst nemen uit de handen van de voorzitter van de Raad van Bestuur van TGP (TNT Post Groep), de heer P. Bakker.

Informatie over de bloesemtocht
De bloesemtocht wordt elk voorjaar georganiseerd door het Nederlandse Rode Kruis in samenwerking met de ANWB en de wandelorganisatie KNBLO. De tocht start in Geldermalsen en voert langs de oevers van de Linge waar de hoogstam appel- en perenbomen in volle bloei staan. De wandelafstanden zijn 8, 15, 25 en 40 kilometer. Het wandelevenement trekt jaarlijks tussen de 16.000 en 20.000 wandelaars. Daarmee bezet het een tweede plaats op de lijst van meest populaire eendaagse wandelevenementen. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Nederlandse Rode Kruis.