Gemeente Leiden

Start project 'Onze Buurt Aan Zet'

Bewoners van Slaaghwijk, Binnenstad-Noord en de dienst Milieu en Beheer starten 'Onze Buurt Aan Zet' op zaterdag 27 april in de Waag aan de Aalmarkt. Bewoners uit de genoemde wijken presenteren op deze dag enkele plannen voor hun wijk. Wethouder Rogier van der Sande licht de opzet van het project toe.

In het drie jaar durende project staan de bewoners centraal. Zij hebben voorstellen ingediend om de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk te verhogen. Samen met de gemeente worden deze voorstellen omgezet in zichtbare activiteiten. Het gaat hier om voorstellen zoals het verbeteren van de verkeersveiligheid in de wijk, een ontmoetingsruimte voor jongeren, het organiseren van een buurtfestival of het groener maken van de buurt. Om te voorkomen dat elk project dat door de bewoners is voorgesteld eerst ter goedkeuring voorgelegd moet worden zijn er kaders en criteria opgesteld waaraan alle projecten moeten voldoen. Deze kaders en criteria zijn goedgekeurd door het college van B&W.

Aandachtswijken

Het kabinet heeft extra geld uitgetrokken om de veiligheid en leefbaarheid in aandachtswijken van grote steden te verbeteren. Voor Leiden zijn de wijken Slaaghwijk en Binnenstad-Noord

aangewezen. Vorig jaar heeft de gemeente alle bewoners van deze wijken gevraagd om zich in te zetten voor het verhogen van de veiligheid en de leefbaarheid in de wijk. Op deze manier zijn enthousiaste en betrokken bewoners naar voren gekomen die samen met de gemeente Leiden, instellingen en bedrijven werken aan 'Onze Buurt Aan Zet'.

Start

Bewoners van Slaaghwijk en Binnenstad-Noord, samenwerkende partners zoals politie, woningcorporaties en de Leidse Welzijnsorganisatie (LWO) en gemeentelijke partners zijn uitgenodigd voor de start van 'Onze Buurt Aan Zet' op zaterdag 27 april. Door middel van een fototentoonstelling wordt een beeld gegeven van de ideeën die voor de wijken zijn ingediend. In de pauze verzorgt Theater Popject een optreden dat speciaal voor deze middag is gemaakt