Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-04-2002 Persberichten district Lekstroom 13.26 uur

Agressieve alcomobilist

IJSSELSTEIN Een 30-jarige automobilist uit IJsselstein is zondag 28 april omstreeks 01.18 uur op de Hogebiezen betrapt op het rijden onder invloed.

Surveillerende politiemensen zagen de man over de Schuttersgracht rijden. Omdat hier een inrijverbod geldt, zette de agenten de man aan de kant. De bestuurder bleek alcohol genuttigd te hebben. De uitslag van de ademanalyse bedroeg ruim drie keer zoveel als is toegestaan. De man had namelijk 1,85 promille alcohol in zijn lichaam. Reden om zijn rijbewijs in te vorderen.

Op het bureau gedroeg de man zich agressief in de richting van de politie, die gepast geweld moest aanwenden om de man tot de orde te roepen. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Nieuwegeiner door het lint

NIEUWEGEIN Diverse politiemensen moesten er aan te pas komen om een 18-jarige inwoner van Nieuwegein op zondag 28 april omstreeks 01.25 uur onder controle te brengen.

Na een melding trof de politie de knaap liggend en schreeuwend aan op de trambaan van de A.C. Verhoefweg. Hij bleek niet gewond te zijn en de politie wilde hem uit veiligheidsoverwegingen van de trambaan verwijderen. De knaap, die behoorlijk had gedronken, wilde dit niet en schopte van zich af, ging toen zelf staan en vluchtte een sloot in. Toen hij aan de overkant uit de sloot klom, werd hij vastgepakt door een 32-jarige te hulp geschoten Nieuwegeiner, die enkele klappen in zijn gezicht kreeg.

Met behulp van meerdere politiemensen kon de Nieuwegeiner uiteindelijk in bedwang worden gehouden en werd hij ingesloten in het bureau. Daar werd hij onderzocht door een arts die enkele schrammen constateerde. Na het uitslapen van zijn roes zal hij over de zaak gehoord worden.