Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-04-2002
1e persbericht van zondag 28 april 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietsdiefjes aangehouden
Op de Stationsweg zijn zaterdag om 23.40 uur een 15-jarige jongen uit Sittard en een 14-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Zij liepen te sjouwen met een bromfiets die ze juist hadden gestolen. Toen ze de politiemensen zagen gooiden ze de bromfiets tegen de grond. De bromfiets is terug gezet en Halt zal zich over de twee ontfermen.

Eindhoven: XTC
In een horecazaak aan het Stationsplein is zondag om 2.00 uur een 30-jarige man uit Leersum aangehouden. Personeel ontdekte dat de man xtc-pillen bij zich had. De vijf pillen zijn in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Op de Oirschotsedijk is zondag om 3.15 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was met zijn auto achter op een andere auto gereden. Hij bleek gedronken te hebben en blies bijna 1,2 promille. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed


- Zondag om 4.20 uur is op de Nachtegaallaan een 40-jarige automobilist uit Waalre betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,8 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Op het 18 Septemberplein is zondag om 5.05 uur een 21-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Zijn ademanalyse bereikte een promillage van bijna 1. Ook hij krijgt een proces-verbaal.


- Een 31-jarige Eindhovense vrouw werd op de Veldmaarschalk Montgomerylaan betrapt op het rijden onder invloed. Haar promillage was 0,8. Zij kreeg een boete van 190,=.

Eindhoven: Automaatkraker aangehouden
Op de Tramstraat is zondag om 5.50 uur een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd betrapt toen hij bezig was een parkeerautomaat open te maken. Met een waterpomptang had hij de onderzijde van de automaat al open gemaakt. De man krijgt een proces-verbaal.

Helmond: Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Burgemeester Sweensstraat. Uit de woning zijn een computer, een dvd-speler en ongeveer 10 dvds weggenomen. Het is niet bekend hoe de dader binnen is gekomen.

Best: Man verdacht van diefstal
In een horecazaak aan de Eindhovenseweg Zuid is zondag om 0.30 uur een 30-jarige Bestenaar aangehouden. De man werkt in deze zaak en hij werd betrapt op de diefstal van een gsm van een collega. In de afgelopen tijd waren meer gsm-toestellen gestolen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Son: Oplegger en vlees gestolen
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een bedrijf aan 8900 op Ekkersrijt. In de zaak is een diepvriesgedeelte opengebroken en er is een onbekende hoeveelheid vlees weggenomen. Vanaf het terrein is een oplegger gestolen. Het hekwerk van het bedrijfsterrein is vernield.

Budel-Schoot: Inbraak
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Grootschoterweg. Uit de voordeur werd een ruitje verwijderd. De bewoner mist een televisietoestel, een stereotoren en een videorecorder. De twee bloempotten die bij de voordeur stonden zijn ook weg.

Heeze: Inbraak in bedrijf
Zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Oudenmolen. Men kwam binnen door een rolluik open te maken. Uit het kantoor werd 15,= weggenomen.

Asten: Jongen gewond na val met snorfiets
Een 17-jarige jongen uit Asten is zaterdag om 17.45 uur gewond geraakt op de kruising Asterstraat - Daliastraat. Hij zat achter op een snorfiets die bestuurd werd door een 14-jarige Astenaar. Deze reed omdat de 17-jarige daar te dronken voor was, volgens zijn zeggen. Bij de kruising moest de 14-jarige remmen voor een personenauto die aan kwam rijden. Hij kon de bromfiets niet onder controle houden en viel. De 17-jarige jongen raakte buiten kennis. Hij is ter observatie in het Elkerliekziekenhuis in Helmond opgenomen.

Someren: Aanrijding met gewonde
Bij een aanrijding op de Provincialeweg, zaterdag om 22.35 uur, is een 21-jarige automobilist uit Helmond gewond geraakt. Hij kwam door onbekende oorzaak met zijn auto op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht en reed frontaal tegen een personenauto die bestuurd werd door een 48-jarige vrouw uit Heeze. De Helmonder raakte gewond aan het hoofd. Hij is in het St. Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen.

Deurne: Man verdacht van stalking
Zaterdag om 17.20 uur is in Deurne een 39-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 37-jarige ex-vrouw de afgelopen maanden regelmatig lastig gevallen te hebben. Dat gebeurde zowel telefonisch als bij de woning waar de vrouw woont. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Mierlo: Inbraak in schuur
Zaterdagavond is ingebroken in de schuur achter een woning aan Hertshooi. De schuurdeur is opengebroken en uit de schuur werden een damesfiets en gereedschap gestolen.

Valkenswaard: Jongen vernielt spiegels
Op de Molenstraat is zondag om 2.00 uur een 15-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. De jongen zou in de Molenstraat bij twee geparkeerde autos de spiegels vernield hebben. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Man aangehouden na mishandeling
Een 29-jarige man uit Valkenswaard is zondag om 4.10 uur op de Markt aangehouden nadat hij een taxichauffeur in het gezicht had geslagen. De man wilde de rit Markt - Dommelen Markt niet betalen. De man is voor onderzoek ingesloten.