Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 28-04-2002 Mediaberichten 28 april 11.20 uur

Haelen Inbraak in fotozaak

HAELEN Onbekenden hebben in de vroege morgenuren van afgelopen zaterdag ingebroken in een fotostudio aan het Kerkplein. Twee betonnen bloembakken werden uit een tuin van een 100 meter verder gelegen woning meegenomen en door de ruit van het pand gegooid. In de zaak werden twee vitrinekasten vernield en verschillende daarin aanwezige cameras en verrekijkers als buit meegenomen. Getuigen zagen twee in het zwart geklede personen wegrennen in de richting Nunhem. De politie stelt een buurtonderzoek in, terwijl sporenonderzoek in het pand zal worden verricht. De eigenaar schat de waarde van de buit op enkele duizenden Euros.

Venlo Verkeersletsel

VENLO Twee inwoners van Venlo raakten gewond nadat hun auto op de Groenveldsingel uit de bocht vloog en tegen een boom in de middenberm tot stilstand kwam. De 20-jarige bestuurder reed vanaf de Laaghuissingel in de richting van de Leutherweg over de Groenveldsingel. Ter hoogte van de scholengemeenschap raakte hij in de flauwe bocht de macht over het stuur kwijt en kwam met zijn auto na de botsing dwars over de weg tot stilstand. Omdat de bestuurder waarschijnlijk geen autogordel droeg, klapte hij met zijn hoofd tegen de binnenspiegel en vervolgens tegen de voorruit. Hij liep een hevig bloedende wond aan zijn voorhoofd op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft in het ziekenhuis met toestemming van de verdachte een bloedproef van hem laten afnemen. De ook in de auto zittende vriend, die vermoedelijk onder invloed van alcohol en verdovende middelen verkeerde, werd eveneens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar bij de EHBO aangekomen rende deze direct weer weg zonder zich te laten behandelen.

Roermond Drie mannen aangehouden

ROERMOND De politie heeft vrijdagavond een 22-jarige man aangehouden en ingesloten voor valsemunterij. De verdachte verbleef in een hotel aan de Mariagardestraat en was naar eigen zeggen door twee mannen bedreigd met een vuurwapen en beroofd. De twee waren verdwenen op een scooter.
Inmiddels werd de politie door een van deze twee mannen geïnformeerd over een transactie met vals geld door de man in het hotel. De 22-jarige toerist uit Spanje werd door de politie aan het bureau uitgenodigd en deed aangifte van de bedreiging. Met toestemming van de man keken de agenten in zijn tas en troffen daarin een hoeveelheid chemicaliën en attributen aan om vals geld te maken. De man werd om die reden aangehouden en ingesloten. Hierop werden de twee van bedreiging en afpersing verdachte mannen met toestemming van de officier van justitie in hun woning in Buggenum en Roermond aangehouden en werd zoeking gedaan naar het vuurwapen. Beide verdachten, een 23 en een 19-jarige man werden voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau in Roermond. De 19-jarige verdachte bleek een gasalarmpistool bij zich te dragen. Dit wapen is in beslag genomen.