Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 28-04-2002
Persberichten van zondagmiddag 28 april 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 29 april 08.00 uur. Telefoon 06 53 23 80 59

Ongevallen

Hoogeveen. Vannacht reed een 57-jarige taxichauffeur over de Industrieweg. Hij zag te laat dat op de weg twee drangheken waren geplaatst zodat hij daar tegen op botste. De taxi werd beschadigd. De hekken zijn daar door onbekenden geplaatst.

Hoogeveen. Gistermiddag reed een 23-jarige vrouw op haar scooter over de Zenithlaan. Op de kruising met de Meteorenlaan remde zij af om voorrang te verlenen aan een 25-jarige automobilist uit Hoogeveen. Haar scooter was net terug van een onderhoudsbeurt en de remmen waren versteld zodat ze nog niet aan deze stand gewend was. Zij remde te krachtig waardoor zij onderuit ging en tegen de auto aangleed. Zij werd met o.a. letsel aan haar hand naar het Bethesda overgebracht.

Gieten. Gisteravond reed een 20-jarige man uit Alteveer met zijn auto over de Bonnen. Hij was al drie weken in het bezit van een rijbewijs. Hij miste een bocht maar niet een boom en kwam daar tot stilstand. Agenten troffen de bestuurder en zijn 21-jarige passagier aan in een woning in de omgeving. De bestuurder werd met een gescheurde lip naar het Rafajaziekenhuis in Stadskanaal overgebracht. Zijn passagier ging daar voor onderzoek ook naar toe. Beiden droegen geen gordel tijdens het ongeval. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen.

Gieten. Vannacht fietste een groep van ongeveer tien jongeren over de Gasselterweg. De twee laatste van deze groep kwamen met elkaar in aanraking en kwamen te vallen. Eén van hen kon tijdig naar de berm lopen, de andere, een 15-jarige jongen uit Borger, werd aangereden door een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Gieten. De jongen werd met o.a. beenletsel naar het AZG overgebracht. Vanmorgen lag de jongen nog in coma, hij had daarnaast zijn been op meerdere plekken gebroken.

Klazienaveen. Gistermiddag reed een 30-jarige vrouw uit Zwartemeer met haar auto over de Langestraat. Zij merkte te laat op dat haar voorganger remde om af te kunnen slaan. Zij week uit voor deze auto en verloor daarbij de controle over haar voertuig. Tussen twee bomen door schoot zij de Verlengde Hoogeveensevaart in. Zij wist op eigen krachtuit de auto te komen en naar de kant te zwemmen. Zij liep geen letsel op.

Wapse. Gistermorgen reed een 34-jarige man uit Koekange met zijn auto over de Darperweg. Op de kruising met de Kamp sloeg hij links af toen hij van achteren werd aangereden door een 35-jarige man uit Schagen. Blikschade was het gevolg. De agenten roken echter een alcohollucht bij de man uit Schagen. Een test wees een alcoholpromillage uit van bijna 1.

Nijeveen. Vannacht reed een 24-jarige man uit Giethoorn met een bedrijfsauto over de Nieuweweg. Hij raakte daar de macht over het stuur kwijt, reed door de bosjes, raakte een lichtmast en een boom waarna hij tot stilstand kwam. De bestuurder droeg geen gordel waardoor hij een mooie ster in de voorruit kopte. De auto raakte total loss, van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen in het ziekenhuis in Meppel. Aard van het letsel onbekend.

Alcomobilisten

Hoogeveen. Vannacht zagen agenten dat de bestuurder van een auto een stukje trottoir aan de Alteveerstraat meenam. Dit rijgedrag gaf aanleiding tot controle. De bestuurder bleek een alcoholpromillage te hebben van 1.

Hoogeveen.Vanmorgen ontdekten agenten dat in een auto aan de Alteveer twee jongens lagen te slapen. Een test wees uit dat de 18-jarige bestuurder uit Hoogeveen nog teveel alcohol in zijn bloed had om te mogen rijden, daarom kreeg hij een rijverbod van 8 uur. De man had nog maar een maand zijn rijbewijs en heeft vermoedelijk in deze staat vannacht in zijn auto gereden.

Meppel.

Vannacht werd een 20-jarige bestuurder uit Meppel gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Randweg reed. Hij had een alcoholpromillage van 1.

Bromfietser onder invloed

Roden. Vannacht zagen agenten op het Julianaplein een bromfietser onderuit gaan. Zij hadden hem even tevoren al aangesproken dat hij niet op zijn bromfiets moest gaan rijden omdat hij (teveel) alcohol had gedronken. Toen de 16-jarige jongen uit Roden opnieuw de agenten zag ging hij er vandoor. In een steeg werd hij aangehouden. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,6.

Zonder rijbewijs

Gisteravond controleerden agenten een 28-jarige bestuurder uit Hoogeveen toen hij met zijn auto over de Industrieweg reed. De man was niet in het bezit van een rijbewijs, de auto was niet verzekerd en APK-gekeurd. De auto werd in beslag genomen.

Fietsendief aangehouden

Vledderveen. Gistermiddag controleerden agenten een bestelauto van een 44-jarige man uit de gemeente Westerveld. Hij had twee fietsen waarvan in ieder geval één van diefstal afkomstig was. De eigenares van de fiets had deze nog niet gemist, volgens haar vader had zijn dochter de fiets bij de bushalte in Wilhelminaoord geplaatst. Controle wees uit dat de fiets weg was maar nu dus in die bestelauto stond. De man is ingesloten, naar de eigenaar van de andere fiets wordt nog gezocht.

Woninginbraak

Assen. Werd tussen donderdag en zaterdag jl. ingebroken in een woning aan de Amelterhout. De 70-jarige eigenaar mist zijn verzameling fototoestellen. De sloten van de woning waren onlangs na een advies voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen, vervangen. Er moest nog één aanpassing plaatsvinden, een raampje van de badkamer. De dader is.via dit raampje de woning binnen gekomen.

Bedrijfsinbraak

Langelo. Ontdekte gistermiddag een 36-jarige vrouw uit Langelo dat de stoom/hogedrukspuit bij het bedrijf aan de Hoofdweg was weggenomen. De spuit was wel met een ketting beveiligd, maar deze bleef doorgeknipt achter. De spuit heeft een waarde van 2750 euro.

Diefstal camera

Hoogeveen. Gistermiddag was een 28-jarige vrouw uit Zuidwolde een dansgroep aan het filmen op de kruising Hoofdstraat/Raadhuisstraat/ Kerkstraat. De twee weken gelden aangeschafte camera stopte ze vervolgens in een tas waarna ze nog even in een café was. Toen ze bij haar auto kwam ontdekte ze dat de camera uit de tas was weggenomen. Ze weet niet waar dat gebeurd is. Waarde van de camera niet bekend.

Uitslaande brand

Eelde. Brak vannacht brand uit in een woning annex winkelpand aan de Hoofdweg. De winkel stond leeg, niet bekend of de woning werd bewoond. De brandweer had de brand in de woning snel onder controle, het winkelpand duurde iets langer. Omdat het nu nog niet veilig is kon de technische recherche nog geen onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Openbare dronkenschap

Vannacht werd een 42-jarige man uit Norg aangehouden aan de Brink. Hij stond stampij te maken bij een café aan de Brink. Nadat hij had toegezegd naar huis te zullen gaan veroorzaakte hij later weer overlast door op de ramen van het café te slaan en te schreeuwen. Hij werd ter zake openbare dronkenschap aangehouden.