Ingezonden persbericht




Nieuwsbrief nr. 4 van VA Rallying Putten zondag, 28 april 2002

Rallysprint in Hulst stilgelegd na dodelijk ongeval.

Via dit persbericht moeten wij u helaas berichten, dat de rally en rallysprint in het Zeeuwse Hulst van 27 april halverwege de laatste klassementsproef wegens een ongeval met dodelijke afloop geannuleerd werd. Een van de deelnemers raakte op hoge snelheid van het parcours en kwam daarna tegen een boom tot stilstand. De 27 jarige navigator Marcel van Nuland uit Waalre heeft daarbij het leven verloren. De rijder moest met een zware hersenschudding in het ziekenhuis worden opgenomen. Meteen nadat de ernst van het ongeval bekend werd, heeft de organisatie alle deelnemers in het rallycentrum bij elkaar geroepen en hen over de situatie geïnformeerd. Heel ingrijpend was de minuut stilte, die daarna door ieder team, staande naast hun eigen auto, op de markt in Hulst in acht werd gehouden. Later zal worden besloten of en hoe dit evenement nog mee zal tellen voor de kampioenschappen.

Ondanks het feit dat de deelnemers van de Ford Focus Benelux Tour hun resultaten onderling hebben kunnen vergelijken, vonden rijder Abel Pasman (Putten) en navigator Ruud Strooper (Putten) het niet gepast deze resultaten en hun bevindingen tijdens deze wedstrijd nu naar buiten te brengen. Dat wat wij vandaag gedaan of bereikt hebben staat in geen verhouding met de trieste gebeurtenis van vanmiddag en hoeft dus niet vernoemd te worden, was de reactie van Pasman na de minuut stilte.

Het eerstvolgende evenement op de kalender van de Ford Focus Benelux Tour is niet zoals gepland de Sezoensrally rond het Belgische Bocholt, maar de ELE Rally 1 en 2 juni a.s. Deze beslissing is door de organisatie van de Tour genomen omdat dit evenement en de ELE Rally, met slechts 1 week speling, te dicht op elkaar lagen.

Zou de organisatie van de rally in Hulst de resultaten van afgelopen zaterdag nog mee laten tellen voor de verschillende kampioenschappen dan zullen wij u deze gegevens in ons voorbericht voor de Internationale ELE Rally doorgeven.