Ingezonden persbericht

Open Dag bij Huifkarcentrum Bergh op 28 april a.s.

Open dag Huifkarcentrum Bergh

Indianen, cowboys en westernriding

ZEDDAM - Huifkarcentrum Bergh viert feest. Of het nu om een personeelsuitje, een verjaardag, een jubileum, vrijgezellenparty of kinderpartijtje gaat, al tien jaar lang maakt eigenaar Titus Aaldering samen met zijn vrouw Lucie van ieder feest een festijn. Genoeg reden dus voor een 'eigen' feestje. Zondag 28 april viert Huifkarcentrum Bergh haar tienjarig bestaan met een open dag met live-acteurs, optredens en demonstraties. Bezoekers krijgen op deze dag een uitstekend beeld van de vele mogelijkheden van het bedrijf. De open dag begint om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Open dag

Wie op 28 april een kijkje komt nemen bij Huifkarcentrum Bergh aan de Schapenweg 35 in Zeddam, waant zich gelijk in een andere, spannende, soms ook bizarre wereld. Indianen, cowboys en medicijnmannen hebben voor een dag bezit genomen van het bedrijf. Line-dance optredens van de East Valley Country Dancers en demonstraties western-riding maken het feest compleet. Meedoen kan ook. Verschillende huifkarren staan klaar om door de prachtige omgeving van Montferland te trekken. En wie echt actief bezig wil zijn, kan meedoen aan verschillende wildwest spelen.

Meer dan huifkartochten

Het huifkarcentrum biedt meer dan de naam doet vermoeden. De enthousiaste eigenaar Titus Aaldering organiseert een veelheid aan activiteiten. Picknicken zomaar midden in het bos met koffie en broodjes, pannenkoeken eten na een huifkartocht, ringsteken op een paard, klootschieten, boogschieten, kastelen of musea in de omgeving bezoeken of meedoen aan een wildwest-, griezel- of smokkeltocht. ,,Je kunt het zo gek niet bedenken of wij doen het'', vertelt Titus Aaldering. Duidelijk is dat de naam van het bedrijf niet helemaal de lading van de activiteiten dekt die Aaldering ontplooit. Weliswaar staat hij in de wijde omgeving bekend om de VVV-opstaprit, een huifkartocht door de omgeving, maar Huifkarcentrum Bergh kan veel meer dan huifkartochten organiseren. Zeker sinds Aaldering in het najaar van 2000 neerstreek aan de Schapenweg 35 zijn de mogelijkheden aanzienlijk vergroot.

Crazy Horse Saloon

De locatie vormt niet alleen een uitstekend vertrekpunt voor de verschillende activiteiten zo vlak aan de bosrand, ook de faciliteiten zijn sterk uitgebreid. Uit de contouren van een bouwvallige varkensschuur is een heuse Crazy Horse Saloon verrezen, waar gezellig gegeten en gedronken kan worden en waar bij slecht weer de kachel brandt en het sfeervol vertoeven is. De parkeerplaats is klaar en buiten zijn terreinen klaargemaakt voor verschillende spelen zoals boogschieten, javelotwerpen en karhoepelschieten. Aaldering bezit zestien paarden en een groot aantal huifkarren in verschillende formaten die bij slecht weer winddicht afgesloten of verwarmd kunnen worden. Daarnaast doet hij een beroep op een aantal ervaren koetsiers en spelen toneelspelers een belangrijke rol in de griezel-, smokkel- en wildwesttochten. ,,De mensen gaan er helemaal in op en worden meegesleept in het theater en spektakel. Uren na zo'n tocht hebben ze het er nog over hoe geweldig dat het was.''

Meer informatie bij Huifkarcentrum Bergh, Titus Aaldering,

Schapenweg 35, Zeddam, tel. (0314) 65 17 87.

Een foto is verkrijgbaar